Innbakt Svinekjøtt I Sursøt Saus

God torsdag til alle dere 🙂 

Jeg får alltid så mange hyggelige kommentarer når jeg legger ut typiske take-away retter. I dag deler jeg enda en nydelig rett i denne kategorien med dere – Innbakt svinekjøtt i sursøt saus, eller sweet and sour pork 🙂 Jeg husker fortsatt første gangen pappa bestilte denne retten da jeg var liten. Etter den gang har denne retten vært helt obligatorisk å bestille hver gang vi er innom den lokale kinesiske restauranten. 

Det finnes mange versjoner og vri på denne retten. Personlig elsker jeg når sausen er litt sticky og trekker seg godt inn i det innbakte kjøttet og de sprø grønnsakene. Dette var også en av tingene jeg lærte da vi besøkte Hong Kong. Deres sweet and sour pork hadde hverken mye eller flytende saus som mange spisesteder man finner her i Norge. I dag skal vi prøve å gjenskape denne retten på en autentisk måte 🙂 

INGREDIENSER FOR 3-4 PORSJONER

 • 2 nakkekoteletter

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • ¼ ts pepper

 • MELBLANDING
 • 50 g maizena

 • 50 g potetmel

 • ¼ ts salt

 • 1 stort egg

 • Matolje til steking

 • GRØNNSAKER
 • 1 ½ paprika (½ rød, ½ grønn, ½ gul)

 • ½ gulløk

 • 1 boks ananas ringer

 • SURSØT SAUS
 • 4 ss ananas juice (fra boksen med ananas ringer)

 • 3 ss ketchup

 • 3 ss ris eddik

 • 3 ss vann

 • 2 ss sukker

 • 1 ss soyasaus

 • ¼ ts salt

 • TIL Å TYKNE SAUSEN
 • 1 ss vann

 • 1 ts potetmel

FREMGANGSMÅTE:
PS! For fremgangsmåte med video, sjekk instagram!

Start med å kutte nakkekotelettene i terninger på ca 3×4 cm. Mariner deretter kjøttet med soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres mens du forbereder resten av ingrediensene. 

Vask og kutt grønnsakene. Jeg har kuttet mine i trekantsformer, men du kan fint bare kutte de opp i 2×3 cm. 

Varm deretter en del matolje i en stekepanne på medium høy varme. I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle. Klekk egget i en annen bolle og visp det godt opp. Når oljen er varm, dekker du først kjøttet med melblandingen, deretter oppi egget, og helt til slutt tilbake i melblandingen, før du legger det oppi matoljen. Pass på å snu kjøttet jevnlig, og stekes i ca. 7-8 min. Ta ut kjøttet og la oljen renne av på en rist eller papir. 

Hemmeligheten bak super crispy og crunchy innbakt svinekjøtt er at man steker kjøttet to ganger. Så la kjøttet hvile i minst 5 minutter før du steker dem på nytt i ca. 2-3 min til. Se tips.  

Mens du frityrsteker kjøttet første gangen kan du blande sammen sursøt sausen i en bolle. Smak gjerne til om du f.eks. ønsker mer sukker eller eddik. Når kjøttet er ferdigstekt for andre gang, varmer du opp en stekepanne på medium varme, og tilsetter sausen. I det du ser sausen begynner å bli ordentlig varm (den skal ikke boble), skrur du varmen ned til lav og tilsetter vann og potetmel som er blandet sammen. Visp hele tiden så stivelsen ikke klumper seg fast. Hell gjerne inn halvparten først og se om du ønsker en tykkere saus eller ikke. 

Ha oppi paprika og innbakt svinekjøtt og bland slik at sausen klistrer seg godt fast i kjøttet, ca. 2 min. Når det er gjort, tilsetter du gulløk og ananas og steker fortsatt på lav varme i ca. 5 minutter til. Da får du fortsatt sprø og gode grønnsaker. 

Da er vi kommet til den aller beste delen dere! Vår sweet and sour pork er klar til å nytes 🙂 Går helt perfekt til nykokt ris!

For andre take-away retter på bloggen, sjekk her 🙂

Tips: 

 • Du kan gjerne steke kjøttet en gang flere timer før servering. Deretter steker du en gang til rett før servering.
 • Jeg bruker light soysauce fra Lee Kum Kee, bruker du andre merker må du smake til.
 • Jeg bruker 3 ulike paprikaer for fargens skyld, men du kan fint bruke 1,5 paprika av samme farge.
 • Du kan fint doble eller tredoble sausen om du ønsker mer saus. Her lager vi den “sticky”.

Tagg meg gjerne på @alt_asiatisk på instagram om dere tester mine oppskrifter! Med ønske om en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

16 Comments

 1. Hei.Beste jeg har smakt!!👍🏻lurer på om det går an å fryse kjøttet etter å ha stekt det en gang?🤔🤔

 2. Må kjøttet være i bakt eller kan man bare steke det som vanlig i en panne? Og funker det like bra med kylling? 😊

 3. Kristine F

  Hei! Suveren oppskrift 🙂 Jeg unngår frityr om jeg kan, så jeg forsøkte meg frem på å bake kjøttet i ovnen med matolje på et stekebrett. Stekte i to omganger (7 min + 10 min) på 230 grader varmluft. Et ålreit alternativ, og kjøttstykkene ble sprøe og fine slik at sausen trakk godt inn.
  Dette skal jeg lage flere ganger 🙂
  God påske!

 4. Soyasaus.. er det kikkoman?
  Har ikke sesamolje.. bruke bare vanlig olje?

 5. Tusen takk for god oppskrift :). Instruktivt. Det ble kjempegodt. Lagde dette for moren min, og hun likte det 🙂

 6. Denne er nydelig, laget den før. Men er fri får risvinn eddik, kan jeg bruke eplesidereddik eller vanlig eddig ?

 7. Julie Rud

  Hei.

  Hvilken type ris bruker du?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*