Grapefrukt Terte med Ananas og Mandaring Krem

God lørdag fine dere 🙂

Frukt terter er noe jeg ofte tenker på når jeg har cravings for noe søtt, men friskt og lett samtidig. Da jeg besøkte Hong Kong i julen, var vi innom et bakeri som var spesialisert for terter. Jeg spiste meg mett på alt fra egg tarts, cheese tarts og fruit tarts. De to sistnevnte ble fort en storfavoritt, og spesielt frukt tertene som var fylt toppet med grapefrukt. Den litt bitre og sure smaken balanserte seg perfekt med den friske og søte kremen, og sammen med en sprø terte bunn, løftet virkelig hele denne smaks- opplevelsen seg et høyere hakk.

Disse er mye enklere å lage enn det mange kanskje skulle ha trodd, så bli med videre her om du også har lyst på en forfriskende dessert 🙂

Ingredienser til 10 terter

 • 100 g mel

 • 75 g smør (romtemperert)

 • 25 g melissukker

 • 25 g mandelmel

 • 1/4 ts salt

 • 1 eggeplomme (romtemperert)

 • MANDARING OG ANANAS KREM
 • 125 g Tine Kremgo med Mandarin&ananas (romtemperert)

 • 1 dl kremfløte

 • 1,5 ss sukker

 • 1 ts vaniljesukker

 • TILBEHØR
 • 1 grapefrukt

 • Knuste pistasjenøtter

FREMGANGSMÅTE:
Start med å vispe romtemperert smør rundt i en bolle med en ballongvisp i ca. 2 minutter slik at det blir jevnt og mykt. Deretter tilsetter melis og blander til du får en jevn blanding. Ha til slutt oppi eggeplomme og kombiner alle ingrediensene godt sammen.

Bland deretter sammen mel, mandelmel og salt, og sikt blandingen inn i røren. Bruk en slikkepott og vend alle ingrediensene godt sammen. Du vil først få en ganske tørr og smuldrende deig, men vær tålmodig og press deigen godt sammen til den er helt kombinert. Pakk deigen i en pose og klem den litt flat (ca. 4 cm) og legg den i kjøleskapet i 1 time.

I mellomtiden kan du lage kremen ved å piske kremost i ca. 1 minutt på medium hastighet i en bolle. Deretter tilsetter du kremføte, sukker og vaniljesukker og pisker til du får en stiv krem (stopp når den akkurat slutter å være rennende).

Videre kan du skrelle grapefrukten og fjern alle veggene, slik at du bare står igjen med fruktkjøttet.

Etter 1 time tar du ut deigen og skrur ovnen på 175 grader på over og undervarme. Strø litt mel på benken og kjevler den ut til ca. 1/2 cm tykkelse. Fordel deigen i terteformene. Mine er på 7 cm i diameter. Bruk en gaffel og stikk litt i deigen slik at den ikke hever under steketiden. Legg tertene inn i ovnen og sett alarmen på 30-35 minutter.

Avkjøl tertene helt før du tar dem forsiktig ut fra formene. Bruk en sprøytepose og rund tip og sprøyt kremen ut i tertene. Legg på noen skiver med grapefrukt og topp med litt knuste pistasjenøtter.

Nytes sammen med en kopp te eller kaffe 🙂

TIPS:

 • Her har jeg brukt en boks med Mandaring&Ananas Kremost fra Tine. Du kan også bruke orginal kremost uten fruktsmak.
 • Du kan også toppe med norske jordbær, bringebær, blåbær, eller frukt som druer, moreller, appelsiner osv.
 • Har du ikke sprøytepose og sprøytetip, kan du fint bruke en skje og fordele kremen jevnt ut.
 • Du kan fint også bruke en stor terteform.
 • Ser du etter andre søtsaker? Alle dessertene finner du her 🙂

Ønsker dere en strålende fin lørdag, og skulle dere ha noen spørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*