Tidligere denne uken ble jeg kjent med en fantastisk dame som inspirerte meg til å lage disse vegetar sommerrullene. Dette gjorde meg også oppmerksom på at jeg ikke har mange oppskrifter som er helt uten kjøtt eller fisk fra før her på bloggen. De fleste oppskriftene jeg har delt, kan man enkelt bytte ut kjøtt/fisk med andre proteiner som f.eks. tofu, egg eller sopp, for dere som lurer på det 🙂
Jeg er så glad for at jeg testet disse friske sommerrullene. De ble en ordentlig stor hit her hjemme!! Super sprø, sunne, enkle og fylt med herlige smaker. Denne tar deg under 30 minutter å lage, og enda kortere tid om alle ruller sine sommerruller selv 🙂
ingredienser til ca. 8 store sommerruller
8 rispapir
200 g firm tofu
150 g tørket risnuddler
150 g rødkål
1 mango
1 gulrot
½ agurk
Salat
Sprøstekt løk
Koriander
Gressløk
Peanøtter
- SPICY PEANØTTSAUS
2 fed finhakket hvitløk
5 ss grøv peanøttsmør
2 ss soyasaus
1 ½ – 2 ss sriracha
1 ½ ss sukker
1-2 ts lime
1 ts sesamolje
1 dl vann
Matolje til steking
FREMGANGSMÅTE:
Start med å koke risnudler etter anbefalt tid på pakken. Rens med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil.
Lag deretter peanøttsausen ved å frese hakket hvitløk med litt olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, senker du varmen ned til medium, og tilsetter peanøttsmør. La smøret smelte i kjelen før du tilsetter soyasaus, sukker og vann. Når sausen har tyknet til den konsistensen du ønsker, tar du varmen ned til lav og smak til med sriracha og limejuice. Slå deretter av varmen, bland inn sesamolje. Avkjøl sausen mens forbereder resten av ingrediensene.
Kutt tofu i tynne strimler og stek dem i litt matolje til alle sidene blir sprø og gyllenbrune (les tips). Kutt alle grønnsakene dine i tynne strimler, bortsett i fra salaten. Legg alle ingrediensene dine klar til rulling.
HVORDAN RULLER VI?
PS! For step-by-step video, sjekk instagram høydepunkter!
1. Ha en stor bolle med vann og dypp rispapir oppi i maks 3 sekunder. (Etter hvert som du har rullet flere ruller, kan det være lønnsomt å tørke av tallerkenen slik at rullene dine ikke blir vannete). Legg på salat, og deretter alle ingrediensene fint ved siden av og oppå hverandre.
2. Løft opp rispapiret som er nærmest deg over alle ingrediensene, og rull over en gang.
3. Brett inn kantene på begge sider.
4. Ta ordentlig godt tak i sommerrullen, og rull hele veien over. Jo strammere, jo bedre. Serveres hele, eller del opp i to.
Dersom du ønsker å spare tid, kan du også legge alle ingrediensene på bordet, slik at man kan forsyne og rulle selv 🙂 Ha gjerne litt ekstra peanøtter oppi sausen.
TIPS:
- Det lønner seg at peanøttsausen er litt mer rennende enn det du foretrekker, for den kommer til å bli litt tykkere i konsistensen når den avkjøles.
- Dersom du ønsker en mildere versjon av peanøttsaus, har jeg lagt ut oppskriften på den tidligere her!
- Du kan også kjøpe ferdigstekt tofu i asiatiske matbutikker om du ønsker, ellers er disse også gode med fersk tofu.
- Sriracha er asiatisk chilisaus, men den kan du også få tak i på Kiwi/Meny ved etnisk avdeling.
- Har du lyst på flere sommerrull oppskrifter? Sjekk samlingen her 🙂
Stor takk til alle dere som tagger meg på instagram og tester maten min! Håper dere liker denne nye bloggen med muligheter til å kommentere, søkefelt, arkiver og kategorier, like godt som meg 🙂
Håper dere vil teste disse nydelige sommerrullene 🙂
Klem TuTu