Enkle Kinesiske Dumplings

God tirsdag kjære lesere!

Etter at jeg la ut spørsmålsboks i går om hvilke oppskrifter dere ønsker å se på Instagram, var det flere som skrev «dumplings». Derfor har jeg mekket sammen en kjempe enkel dumplings-oppskrift til dere. Denne lages på under 1 time, der 30 minutter går til marinering. Disse er så delikate, og fylt med masse herlig kjøttkraft 🙂

ingredienser til ca. 16 dumplings

  • 200 g svinekjøttdeig

  • 2 hakket vårløk

  • 1 fed finhakket hvitløk

  • ½ gulrot i terninger

  • ½ ts revet ingefær

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts maisenna

  • ½ ts sesamolje

  • ½ ts sukker

  • ½ ts kjøttbuljong

  • ¼ pepper

  • WRAPPING
  • Gyoza eller dumpling skin

  • Vann

FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step video, sjekk gjerne instagram!

Start med å kombinere kjøttdeig, hakket vårløk, gulrot, hvitløk, ingefær og maizena i en bolle. Klem alle ingrediensene godt sammen, og tilsett det resterende i krydder listen. Når blandingen er godt kombinert, legges den til side for marinering i minst 30 minutter. 

WRAPPING:
Når kjøtt-fyllet er klart, gjør du klar wrapping-stasjonen ved å legge ut et brett med litt mel oppå. Dette er for å legge de ferdig wrappet dumplingsene på senere. Ha også en liten bolle med vann og gyoza eller dumplings arkene fremme.

1. Legg ca. 1,5 ts med fyllet på midten av arket, og pensle med vann på kanten til den ene halvdelen. 
2. Klyp kun den midterste delen av arkene sammen. 
3. Åpne opp den ene halvdelen, og lag et brett nesten i midten. Brettet skal skal vende innover. 
4. og 5. Gjenta prosessen helt du treffer enden. Det skal være tre brett til sammen på en side. 
6. Gjør akkurat det samme på den andre siden. Brettet skal også vendes innover. 

DAMPING: 
Jeg damper disse med en tradisjonell bambus dampkoker, men du kan gjerne bare bruke en vanlig damper også. Mine tok mellom 10-12 minutter før de var klare. 

Da er det bare å servere disse nydelige dumplingsene! Jeg liker å dyppe dem med en blanding av soyasaus, eddik og chilioolje. 

TIPS:

  • Du kan fint lage blandingen f.eks. kvelden før, så er det klart til å brette og dampes når du kommer hjem fra jobb.
  • Disse kan også fint brettes ferdig og obevares til kjøleskapet en dag før du damper dem.
  • Ferdig dampet dumplings kan obevares i kjøleskapet eller fryseren.

Håper dere vil teste denne enkle, men super gode kinesiske dumplingen. Husk å sjekke instagram storyen min dersom dere foretrekker video på hvordan disse brettes 🙂 
Klem TuTu

2 Comments

  1. Kan disse fryses? Og hvor lenger damper jeg dem fra frossen tilstand?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*