I dag våknet jeg med en skikkelig cravings for en varm bolle med nudelsuppe, og den ble så god at jeg vil dele den med dere 🙂 Denne tar kun 5 minutter å lage, men smaken varmer virkelig alle smaksløkene 🙂 Perfekt til frokost, lunsj, middag, kveldsmat, avhengig hva du fyller den med. Det beste med denne retten er at du kan legge oppi alt det du ønsker fra kjøleskapet. I dag hadde jeg bok choi, egg og sopp, men har du andre proteiner som f.eks. pølse, skinke eller tofu, så er det bare å ha det oppi også 🙂
indregienser til 1 bolle nudelsuppe
3,5 dl vann
50 g eggenudler
4 Shitake sopp
1 ss soyasaus
1,5 ts oyster saus
1 ts asiatisk kylling buljong
1 egg
1 klype pepper
¼ sesamolje
FREMGANGSMÅTE:
PS! For video, sjekk gjerne høydepunkter på instagram:
Kok opp vann sammen med soyasaus, oyster saus og kyllingbuljong i en kjele. Når vannet koker, legger du oppi eggenudler, og sopp. Jeg lar dette koke i 2 minutter, til nudelen løser seg opp.
I mellomtiden klekker du et egg oppi en bolle, tilsett pepper og sesamolje og visp dette sammen. Dette gjør at suppen blir ekstra creamy.
Når det har gått ca. 2 minutter, legger du oppi bok choi og lar nudelen koke i maks 2 minutter til. Hell deretter direkte over i bollen med eggeblanding. Vent ca. 15-20 sekunder før du rører i suppen.
Da er det bare å nyte denne varme bollen med nudelsuppe! Ordentlig kosemat på kun 5 minutter.
TIPS:
- Jeg brukte shitake sopp, men du kan også bruke andre alternativer.
- Tilpass koketiden dersom du bruker andre grønnsaker.
- Du kan også bytte ut kyllingbuljong med grønnsaksbuljong.
- Jeg bruker kinesisk soyasaus, oystersaus og sesamolje. Saltnivået kan varierer ut i fra hvilke merke du bruker, så smak litt til.
- Skal du ha 2 boller, er det bare å doble oppskriften, men tilpass mengde med soyasaus og oystersaus dersom du lager større porsjoner.
- Ønsker du andre nudel oppskrifter? Sjekk samlingen her 🙂
Ønsker dere en riktig fin dag videre 🙂
Klem TuTu