Dumplings i Sursøt Saus

Det jeg elsker mest med dumplings, er at de kommer i så utrolig mange varianter og smaker, og man kan på ingen måter gå lei. I dag deler jeg denne versjonen med dere som er fylt med svinekjøtt og andre godsaker, og toppes med en spicy sursøt saus 🙂 

Til denne oppskriften trenger du å ha disse enkle dumplingsene eller fryste/ferdiglaget dumplings som du finner hos asiatiske matbutikker. 

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 12 ferdiglagde dumplings

  • 2 vårløk, bare stilkene

  • ½ spisspaprika

  • ½ gulløk

  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss eddik

  • 1 ½ ss brunt sukker

  • 1 ss oystersaus

  • ½ ts chiliolje (ground chili and garlic in oil)

  • ½ sesamolje

FREMGANGSMÅTE
PS! Dersom du ønsker video, sjekk gjerne instagram høydepunkter (alt_asiatisk)

Start med å frese grønnsakene i litt matolje i ca. 1 minutt på medium høy varme. 

Tilsett deretter soyasaus, eddik, sukker, oystersaus og chiliolje. La dette putre i ca. 30 sek – 1 minutt, og smak til om du ønsker å tilsette mer sukker eller chiliolje. 

Ha i ferdigkokte/dampet dumplingsene. Bruk en stekespade og bland alt godt sammen. Vær forsiktig så du ikke stikker hull i dumplingsene. Sett deretter på lokk og vent i ca. 2 minutter til dumplingsene er varme. 

Da er det bare å hive innpå disse spicy dumplingsene som er pakket inn med fullt av deilige smaker. Vi elsker å spise disse sammen med kokt ris pga. den nydelige sursøt sausen og grønnsakene. 

TIPS:

  • Jeg dampet dumplingsene og oppbevarte dem i kjøleskapet i en dag før jeg lagde denne retten. Du kan lage denne retten med helt ny dampet dumplings.
  • Du kan også bruke fryst koreansk dumplings som du finner i asiatiske matbutikker. Du steker dem fryst og øker steketiden.
  • Du kan også bruke vanlig paprika i stedet for spiss paprika.
  • Smaks gjerne til, ettersom soyasaus og oystersaus kan variere litt i smak ut i fra hvilke merke du handler fra.
  • Ønsker du andre dumplings oppskrifter? Sjekk hele samlingen på bloggen her 🙂

Ha en fin fin dag videre fine dere,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*