Har du lyst på en enkel frokost, lunsj eller middagsrett? Denne super enkle og fargerike Budda Bowl´n er ikke bare nydelig å se med, men smaker også helt fantastisk. Det som skiller denne med Poke Bowl, er at denne ikke inneholder fisk eller kjøtt, og er helt vegetar/vegansk. Et sunt alternativ som man kan unne seg med god samvittighet, og tar kun 20 minutter å lage 🙂
ingredienser for to risboller
250 g tofu
1 ss soyasaus
1 ts hvitløkpulver
1 ts sesamolje
100 g lilla kål i strimler
1 gulrot i strimler
1 boks ananas i skiver
1 avokado i terninger
Ris for 2 porsjoner + 3-4 ss soyasaus
Fremgangsmåte:
Start med å kutte tofu i terninger, og mariner den med soyasaus, hvitløkspulver, honning og sesamolje i minst 10 minutter. I mellomtiden kan du forberede grønnsakene.
Deretter steker du tofu (hell også marinaden oppi) med litt matolje i ca 3-5 minutter slik at de får en gyllenbrun stekeskorpe.
Legg på et lag med ris og ha oppi 1,5 – 2 ss med soysasaus oppi hver bolle for å få ekstra smak på risen. Deretter legger du på grønnsakene og tofuen.
Da har du en næringsrik og herlig risbolle på kun 20 minutter 🙂
Tips:
- Her velger du helt selv hvilke grønnsaker du ønsker å bruke.
- Dersom du ønsker litt sødme, kan du ha ca. 1/2 ts med sukker eller 1 ts honning i tofu-marinaden.
Sjekk her for flere vegetarretter 🙂
Håper dere vil teste denne oppskriften her 🙂 Og ønsker alle sammen en riktig fin fredag,
Klem TuTu