Buddha Bowl

Har du lyst på en enkel frokost, lunsj eller middagsrett? Denne super enkle og fargerike Budda Bowl´n er ikke bare nydelig å se med, men smaker også helt fantastisk. Det som skiller denne med Poke Bowl, er at denne ikke inneholder fisk eller kjøtt, og er helt vegetar/vegansk. Et sunt alternativ som man kan unne seg med god samvittighet, og tar kun 20 minutter å lage 🙂 

ingredienser for to risboller

  • 250 g tofu

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts hvitløkpulver

  • 1 ts sesamolje

  • 100 g lilla kål i strimler

  • 1 gulrot i strimler

  • 1 boks ananas i skiver

  • 1 avokado i terninger 

  • Ris for 2 porsjoner + 3-4 ss soyasaus

Fremgangsmåte: 

Start med å kutte tofu i terninger, og mariner den med soyasaus, hvitløkspulver, honning og sesamolje i minst 10 minutter. I mellomtiden kan du forberede grønnsakene. 

Deretter steker du tofu (hell også marinaden oppi) med litt matolje i ca 3-5 minutter slik at de får en gyllenbrun stekeskorpe. 

Legg på et lag med ris og ha oppi 1,5 – 2 ss med soysasaus oppi hver bolle for å få ekstra smak på risen. Deretter legger du på grønnsakene og tofuen.

Da har du en næringsrik og herlig risbolle på kun 20 minutter 🙂

Tips: 

  • Her velger du helt selv hvilke grønnsaker du ønsker å bruke.
  • Dersom du ønsker litt sødme, kan du ha ca. 1/2 ts med sukker eller 1 ts honning i tofu-marinaden.

Sjekk her for flere vegetarretter 🙂

Håper dere vil teste denne oppskriften her 🙂 Og ønsker alle sammen en riktig fin fredag, 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*