Biff Teriyaki Grillspyd

Grillsesongen er i gang, her på bloggen feirer vi med Biff teriyaki grillspyd sammen med fargerike grønnsaker. Jeg har mikset frem en super enkel teriyaki saus, og denne retten tar deg ca. 20 min å lage, pluss 1 time til marinering av biffen, så da kan du gjøre andre ting i mellomtiden 🙂 

Ingredienser til 8 grillspyd

  • 500 g entrecôte

  • 1 gul paprika

  • 1 rødløk

  • 3 ss soyasaus

  • 2 ss sukker

  • 1/5 ss riseddik

  • 1 ts sesamolje

  • 1ts hvitløkskrydder

  • 1/2 ts svart pepper



FREMGANGSMÅTE:

Start med å mikse soyasaus, sukker, riseddik, sesamolje, hvitløkskrydder og pepper sammen i en bolle. Bruk gjerne en ballongvisp og rør til sukkeret er oppløst. Videre kutter du biffen i store firkanter, på ca. 2,5×2,5. Bland biffen oppi marinaden, og la den stå i minst 1 time. 

I mellomtiden kan du dele opp paprikaen og løken i små firkanter. Dersom du ønsker å servere med ris eller grønnsaker kan det også forberedes nå. Vi elsker å ha nykokt ris ved siden av grillspyd. 
 

Når det har gått 1 time (eller mer) kan du begynne å tre kjøttet og grønnsakene inn i grillspyd. Her har jeg tre biter av biff i hvert spyd, og et lag med paprika og løk mellom hver bit. 

Så er det bare å legge disse på grillen 🙂 Dersom du heller ønsker å steke disse i pannen; stek med litt matolje på medium høy varme på ca 2 min på hver side dersom du foretrekker medium stekt. 

Server gjerne med litt urter, salat og ris 🙂

TIPS:

  • Bruk gjerne et tykk stykke med biff. Det blir enklere å kutte dem i like store biter, og steke dem jevnt i pannen.
  • Du kan også bruke fersk hvitløk i stedet for hvitløkskrydder.
  • Du kan også marinere biffen dagen før og oppbevare den i kjøleskapet.

Ønsker dere en fin dag videre!
TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*