Grillsesongen er i gang, her på bloggen feirer vi med Biff teriyaki grillspyd sammen med fargerike grønnsaker. Jeg har mikset frem en super enkel teriyaki saus, og denne retten tar deg ca. 20 min å lage, pluss 1 time til marinering av biffen, så da kan du gjøre andre ting i mellomtiden 🙂
Ingredienser til 8 grillspyd
500 g entrecôte
1 gul paprika
1 rødløk
3 ss soyasaus
2 ss sukker
1/5 ss riseddik
1 ts sesamolje
1ts hvitløkskrydder
1/2 ts svart pepper
FREMGANGSMÅTE:
Start med å mikse soyasaus, sukker, riseddik, sesamolje, hvitløkskrydder og pepper sammen i en bolle. Bruk gjerne en ballongvisp og rør til sukkeret er oppløst. Videre kutter du biffen i store firkanter, på ca. 2,5×2,5. Bland biffen oppi marinaden, og la den stå i minst 1 time.
I mellomtiden kan du dele opp paprikaen og løken i små firkanter. Dersom du ønsker å servere med ris eller grønnsaker kan det også forberedes nå. Vi elsker å ha nykokt ris ved siden av grillspyd.
Når det har gått 1 time (eller mer) kan du begynne å tre kjøttet og grønnsakene inn i grillspyd. Her har jeg tre biter av biff i hvert spyd, og et lag med paprika og løk mellom hver bit.
Så er det bare å legge disse på grillen 🙂 Dersom du heller ønsker å steke disse i pannen; stek med litt matolje på medium høy varme på ca 2 min på hver side dersom du foretrekker medium stekt.
Server gjerne med litt urter, salat og ris 🙂
TIPS:
- Bruk gjerne et tykk stykke med biff. Det blir enklere å kutte dem i like store biter, og steke dem jevnt i pannen.
- Du kan også bruke fersk hvitløk i stedet for hvitløkskrydder.
- Du kan også marinere biffen dagen før og oppbevare den i kjøleskapet.
Ønsker dere en fin dag videre!
TuTu