Biff Og Brokkoli

God morgen fine folk 🙂 

I dag vil jeg friste dere med en kinesisk take-away favoritt, nemlig Biff og Brokkoli. Denne retten vekker mange minner fra barndommen, og er fortsatt en rett jeg ofte bestiller jeg når er innom den lokale kinesiske restauranten. Jeg elsker den smakfulle sausen sammen med ris, sprø grønnsaker og ikke minst den unike konsistensen på biffen.

Jeg får ofte høre at det er flere som ikke får til den samme biff konsistensen som den som blir servert på kinesiske restauranter. Jeg har delt “hemmeligheten” bak denne konsistensen i oppskriften stekt nudler med biff tidligere, og fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger på at flere har lykkes med oppskriften.

Dermed skal vi bruke den samme metoden i dag, og jeg har tillegg filmet hele prosessen, som du finner under høydepunkter på instagram. Etter ca. 30 minutter, få denne retten på middagsbordet 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 350 g biff ytrefilet/mørbrad

 • 1,5 ss maizena

 • 1 ss olje

 • 3 ts vann

 • 1,5 ts natron

 • ¼ ts salt

 • SAUS
 • 3 dl vann

 • 1,5 ss maizena

 • 1,5 ss light soyasaus

 • 1 ss dark soyasaus

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ss sukker

 •  ½ ss asiatisk kjøttbuljong

 • ¼ – ½ ts pepper 

 • TILBEHØR
 • Kokt ris

 • 1 brokkoli

 • 1 gulrot

FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk hele fremgangsmåten på video på instagram.
Hemmeligheten bak den unike biffkonsistensen er at den skal ligge i en marinade bestående av maisenna, natron, salt vann og matolje. Deretter stekes biffen i olje før den blandes med resten av ingrediensene.

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter som er maks 0,5 cm tykke. Tilsett vann for å løse biffstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen i til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. 

La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 

Et brokkoli-tips som jeg har lært fra Mamma TuTu, er å la dem trekke i vann først. Jeg koker derfor opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønsket størrelse og legger alt oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller du det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

Bland deretter sammen sausen din. Løs ut maizena med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst. 

STEKING:

1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge, som tar ca. 2-3 minutter. Plukk biffen ut av oljen. Ha gjerne biffen over i en rist og la oljen renne ut. 
2. Deretter heller du ut oljen og erstatter med litt ny matolje. Sett på medium høy varme, og legg oppi brokkoli og gulerøtter når oljen er varm. Stekes på ca. 1-2 minutter. Dersom du foretrekker litt mykere grønnsaker, kan du steke lengre. 
3. Legg biffen oppi stekepannen igjen, og kombiner alle ingrediensene. Skru deretter varmen ned på lav. 
4. Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Tilsett sausen og bland alle ingrediensene sammen, og sørg for at sausen ikke klumper seg. Stekes til du får ønsket tykkelse på sausen. Dette tok meg ca. 3 minutter på lav varme.

Sausen er helt magisk over nykokt ris 🙂 En perfekt kombo med både kjøtt og grønnsaker!  

Tips: 

 • Light soyasaus(tilnærmet lik vanlig soyasaus), dark soysaus og oystersaus (denne kan også kjøpes i vanlig dagligvare) anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
 • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
 • Viktig å skru varmen ned til lav før du har oppi sausen. Ellers vil sausen klumpe seg og tykne veldig raskt.

Håper dere vil teste denne nydelige retten, og følg meg gjerne også på instagram og facebook for daglige oppdateringer og videoer.
Ha en riktig fin dag videre, 
Klem TuTu

10 Comments

 1. Hei! Kan jeg bruke ytrefilet av svin?

 2. Kjempegodt! Enkelt å lage og smakfullt☺️

 3. Hei!
  Jeg finner ikke video av hele denne prosessen på Instagram jeg. Hvor ligger den?

  • Heisann, den lå under høydepunkter, men har dessverre blitt borte da er begrenset med anntall stories man kan lagre der 🙂 Vi finner en løsning for å få opp videoene igjen.

 4. Siri Holstad Johannessen

  Hei.
  Tusen takk for fantastiske oppskrifter! Endelig har vi fått til å lage biff med brokkoli som ligner på den vi får på restaurant ?
  Vil du dele hvilken lys soyasaus, mørk soyasaus, østerssaus og buljong bruker du? Gjerne dele bilde.
  Vi bor i nærheten av en stor asiatisk butikk, men det er alt for mange valg til at jeg vet hva jeg skal velge.
  Gleder oss til å prøve flere av dine oppskrifter!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*