Bibimbap med Marinert Biff og Grønnsaker

Da er det endelig fredag og snart helg igjen, dere. Da jeg la ut spørsmålsboks på instagram og spurte om hvilke retter dere ønsker å se på bloggen, var det flere som svarte “bibimbap”. Dette gjorde meg utrolig glad, for denne retten er blant mine favoritter fra det koreanske kjøkkenet. Ordet “bibim” betyr mikse, og “bap” betyr ris på koreansk.

Denne retten består derfor av ris og mange spennende ingredienser som forberedes hver for seg, og helt til slutt mikses sammen i en stor bolle sammen med en nydelig chilisaus 🙂 Denne retten tar deg ca. 45 min å lage dersom du har ferdig kokt risen på forhånd. 

Ingredienser for 2 bibimbap boller

 • 500 g kokt ris

 • 300 g brønnkarse (1 ts soysaus og 1 ts sesamolje)

 • 200 g bønnespire (1 ts sesamolje og ¼ ts salt)

 • 100 g gulrot i strimler – 2 stk (1 ts oystersaus og ¼ ts salt)

 • 10 shitake sopp i tynne biter (1 ts oystersaus, 1 ts soysaus og ½ ts sukker)

 • 2 – 3 egg

 • Matolje til steking 

 • BIFF MARINADE
 • 200 g entrecôte i strimler

 • 1 ts soyasaus

 • 1 ts oystersaus

 • 1 ts sukker

 • ½ ts sesamolje

 • ½ ts pepper

 • 1 fed hakket hvitløk

 • CHILISAUS
 • 2 ss koreansk chili paste (Gochujang)

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ½ ss soyasaus

 • 1 ts sukker

 • 1 ts riseddik

 • 1 ts ristet sesamfrøFREMGANGSMÅTE:
Start med å marinere biffen sammen med alle ingrediensene i listen. Biffen skal marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder resten av ingrediensene. 

Lag sausen ved å blande sammen alle ingrediensene, og sett til side. Deretter kan du steke alle grønnsakene og biffen hver for seg med litt matolje sammen med smakstilsetninger som anvist i listen over. Stek til slutt et speilegg per porsjon like før du skal servere retten. Ha ingrediensene hver for seg i egen bolle, slik at alt er klart til dandering 🙂 

Bruk en stor bolle og legg halvparten av risen oppi. Deretter legger du 1/3 eller 1/2 porsjon av hver ingrediens ved siden av hverandre, rundt hele bollen. Merk at den midterste delen skal være tom, slik at du kan legge speilegget oppå til slutt. Legg gjerne kontrastfargene ved siden av hverandre for at bollen skal “poppe” mer frem 🙂 

Bland alle ingrediensene godt sammen, og nyt denne fargerike og næringsrike bollen 🙂 Elsker alle de ulike konsistensene og smakene!

TIPS:

 • Koreansk chili paste (gochujang) er kjøpt fra asiatisk matbutikk. Dersom du ikke har dette, kan du også spise denne retten med soyasaus.
 • Jeg elsker brønnkarse, men dersom du ikke foretrekker eller finner dette, kan du erstatte med spinat.
 • Har du lyst på flere koreanske oppskrifter? Sjekk samlingen her 🙂

Håper dere liker denne nye bloggen med muligheter til å kommentere, søkefelt, arkiver og kategorier like godt som meg! Det er også en “krysse av funksjon som dere kan bruke i ingrediens-listen, når dere er ferdig med en ingrediens 🙂
Ønsker dere en riktig fin dag videre! 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*