Beef Bulgogi Bao Buns

Bulgogi er en av mine favoritt koreanske retter. Jeg elsker den søte marinaden, det saftige kjøttet og de nydelige grønnsakene som serveres ved siden av. Tradisjonelt blir biffen marinert med en marinade bestående av blant annet asiatisk pære, for å få en søt og mild smak. Jeg har prøvd meg på en helt ny variant med bao buns (som sikkert har lagt merke til er annen storfavoritt på bloggen). Jeg har forenklet oppskriften slik at denne retten skal få mest mulig smak på kort tid 🙂 Du kan forvente å ha disse deilige bao buns´ene på middagsbordet etter 30 minutter 🙂 

Ingredienser til 6 bao buns

  • 400 g entrecôte

  • 2,5 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss honning

  • 2 ss vann

  • 2 ts sesamolje

  • 1/4 ts pepper

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 løk i skiver

  • TILBEHØR
  • 6 bao buns

  • 1/2 gulrot i strimler

  • 1/2 agurk i skiver

  • Sesamfrø

  • Hakket vårløk



FREMGANGSMÅTE

Start med å blande sammen marinaden til biffen. Kutt deretter biffen i tynne strimler og legg det oppi marinaden sammen med hakket hvitløk og løk i skiver. La den marineres i minst 20 minutter. 

Når kjøttet er ferdig marinert, steker du den med litt matolje i en stekepanne. Det kan være lønnsomt å planlegge tiden godt, slik at bao buns blir ferdig dampet når biffen er ferdig stekt. Disse tok ca. 7 minutter med en bambus damper. 

Stek til kjøttet får en fin og karamellisert brunfarge. Deretter danderer du ved å legge to skiver agurk oppi bao buns, litt gulrøtter og deretter biff. 

Strø gjerne litt sesamfrø og hakket vårløk på toppen, og nytes varme 🙂 

TIPS:

  • Jeg har brukt koreansk soyasaus for en autentisk smak, men du kan fint bruke japansk, kinesisk, vietnamesisk eller thai også.
  • Fortrekker du ikke entrecôte, kan du heller bruke andre deler av biffen. Jeg syns entrecôte er perfekt til bulgogi fordi den tåler å bli stekt en stund uten at biffen blir tørr.
  • Bao buns kjøpte jeg fryste fra en asiatisk butikk. 
     

Håper dere vil teste disse smaksrike bulgogi bao buns´ene! Følg meg gjerne på instagram og facebook for daglige oppdateringer og fremgangsmåte på video 🙂 
TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*