Asiatisk Fruktcocktail

Nå Jeg har skrevet mye om Mamma TuTu både på bloggen og på instagram, men nå er det på tide og gi Pappa TuTu litt skryt også 🙂 Mamma stod som regel alltid for matlagingen, mens pappa var den som introduserte nye ting for oss. Blant annen denne asiatiske fruktcoctail´n, som vekket mange barndomsminner da jeg lagde den i helgen. Denne tar deg så lite tid å lage, og passer helt perfekt om du f.eks. har lyst å servere noe friskt og godt til sommerfester eller samlinger 🙂 

ingredienser

 • 1 boks longan

 • 2 bokser ramputan

 • 1 boks kokosgele

 • 1 boks young coconut

 • 1 boks jackfruit

 • 1 boks grønn gele

 • 1 boks sort grass jelly

 • I tillegg trenger du Farris, Villa eller Pærebrus (les tips).

FREMGANGSMÅTE:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-9a52df51-ccd8-4e4c-b019-3519b3c6b9b7.jpeg

Start med å sile ut frukten fra sukkerlake som allerede er i boksene. Behold vannet til longan, begge ramputan boksene og kokosgele. Deretter kutter du opp fruktene i bite-size. Jeg pleier som regel å dele alt i 2-3 og geleene liker jeg å ha i terninger.

Dersom du bruker Farris, kan du ha oppi alt sukkerlake som vi sparte på tidligere. Smak til hvor mye farris du ønsker. Har du derimot oppi Villa eller pærebrus, så justerer du mengde sukkerlake noe mindre. 

Enkelt ikke sant? Da er det bare å servere og nyte 🙂 Anbefales å ha litt isbiter oppi individuelle glass, eller sette desserten kald før servering (les tips). 

TIPS:

 • Pappas hemmelig ingrediens var Villa (brus). Jeg fant dette ikke i butikken, og brukte derfor farris for å få den brusende effekten. Du kan også bruke f.eks. pærebrus 🙂 Dersom du ikke foretrekker dette, kan du bare ha ekstra sukkerlake fra fruktboksene.
 • Jeg legger alltid fruktboksene i kjøleskapet i noen timer før jeg lager denne desserten, slik at den blir ordentlig kald og god. Du kan også servere med i isbiter, men pass på at du ikke har isbiter direkte i den store bollen, da vil smaken bli veldig tam når isbitene smelter.
 • Alle disse boksene kjøpte jeg fra en asiatisk matbutikk. Du kan også blande sammen ferske frukt også.
 • Denne desserten holder for 12 – 15 personer.
 • Har du lyst på andre desserter? Sjekk samlingen min her 🙂

Håper dere vil teste denne enkle desserten i helgen 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*