Aromatisk Kylling Med Vårløksolje

Har du det travelt i helgen og ellers i hverdagen? Da er denne retten perfekt for deg! Så mye smak på så kort tid og med så få ingredienser. På kun 25-30 minutter har du en aromatisk kylling rett på bordet, og dette krever ingen vanskelig teknikker. Jeg kan nesten garantere at du denne retten vil være på middagsbordet flere ganger fremover 🙂 

ingredienser for 2-3 porsjoner

  • KOKT KYLLING
  • 3 kyllinglår

  • Vann som dekker kyllingen

  • 2 skiver ingefær

  • 1 vårløk

  • 1 sjalottløk

  • 1 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fed)

  • VÅRLØKSOLJE
  • 1 dl olje

  • 4 skiver ingefær

  • 3 vårløk i strimler

  • 2 i skiver sjalottløk

  • 3 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fed)

  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1-2 ts brunt sukker

  • 1 vårløk ekstra i ringer

  • TILBEHØR
  • Kokt ris eller nudler

FREMGANGSMÅTE FOR KYLLING

Ha kylling, 2 skiver ingefær, 1 vårløk, 1 sjalottløk og 1 hvitløk i en kasserolle med kokende/boblende vann på medium høy varme i 7 minutter. Sett deretter på lokk, slå av varmen, og la kyllingen stå i 12 minutter. Kyllingen blir kjempe mør med denne teknikken. 

FREMGANGSMÅTE FOR VÅRLØKSOLJE:

Del en vårløk i 3 deler, deretter deler du dem på langs. Varm opp olje på medium høy varme, tilsett ingefær, vårløk, sjalottløkene og hvitløk som du har delt opp i skiver. 

Mens du lar grønnsakene få en fin gyllenbrun farge, kan du blande sammen lys soyasaus, oystersaus, sukker i en bolle, og den siste vårløken som du hakker opp i ringer.

Ha alt sammen i en bolle. Når grønnsakene er blitt fine og brune, setter du en sil over bollen og heller oljen over. Ta en skje og press litt i grønnsakene. Bland godt opp. 

Videre tar du ut kyllingen, og river kjøttet opp i passe store biter. Ha dette i en bolle. 

Hell deretter vårløksoljen over kyllingen! 

Da har du en aromatisk kylling rett som går helt perfekt til kokt ris 🙂 Kyllingen er så mør, og vårløken gir en utrolig frisk og nydelig smak. 

Tips:

  • Du kan fint bruke vanlig sukker i stedet for brunt sukker
  • Mengde sukker justeres etter hvor søtt du liker det, eller hvilke type soyasaus du bruker

Ønsker dere fortsatt en kjempefin dag videre.
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*