Har du det travelt i helgen og ellers i hverdagen? Da er denne retten perfekt for deg! Så mye smak på så kort tid og med så få ingredienser. På kun 25-30 minutter har du en aromatisk kylling rett på bordet, og dette krever ingen vanskelig teknikker. Jeg kan nesten garantere at du denne retten vil være på middagsbordet flere ganger fremover 🙂
ingredienser for 2-3 porsjoner
- KOKT KYLLING
3 kyllinglår
Vann som dekker kyllingen
2 skiver ingefær
1 vårløk
1 sjalottløk
1 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fed)
- VÅRLØKSOLJE
1 dl olje
4 skiver ingefær
3 vårløk i strimler
2 i skiver sjalottløk
3 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fed)
2 ss lys soyasaus
2 ss oystersaus
1-2 ts brunt sukker
1 vårløk ekstra i ringer
- TILBEHØR
Kokt ris eller nudler
FREMGANGSMÅTE FOR KYLLING
Ha kylling, 2 skiver ingefær, 1 vårløk, 1 sjalottløk og 1 hvitløk i en kasserolle med kokende/boblende vann på medium høy varme i 7 minutter. Sett deretter på lokk, slå av varmen, og la kyllingen stå i 12 minutter. Kyllingen blir kjempe mør med denne teknikken.
FREMGANGSMÅTE FOR VÅRLØKSOLJE:
Del en vårløk i 3 deler, deretter deler du dem på langs. Varm opp olje på medium høy varme, tilsett ingefær, vårløk, sjalottløkene og hvitløk som du har delt opp i skiver.
Mens du lar grønnsakene få en fin gyllenbrun farge, kan du blande sammen lys soyasaus, oystersaus, sukker i en bolle, og den siste vårløken som du hakker opp i ringer.
Ha alt sammen i en bolle. Når grønnsakene er blitt fine og brune, setter du en sil over bollen og heller oljen over. Ta en skje og press litt i grønnsakene. Bland godt opp.
Videre tar du ut kyllingen, og river kjøttet opp i passe store biter. Ha dette i en bolle.
Hell deretter vårløksoljen over kyllingen!
Da har du en aromatisk kylling rett som går helt perfekt til kokt ris 🙂 Kyllingen er så mør, og vårløken gir en utrolig frisk og nydelig smak.
Tips:
- Du kan fint bruke vanlig sukker i stedet for brunt sukker
- Mengde sukker justeres etter hvor søtt du liker det, eller hvilke type soyasaus du bruker
Ønsker dere fortsatt en kjempefin dag videre.
Klem TuTu