Hei og hjertelig velkommen til min nye blogg, Alt Asiatisk 🙂 Her finner dere over 100 oppskrifter fra det asiatiske kjøkkenet. Jeg har tidligere blogget under et annet plattform, men med hyggelige tilbakemeldinger fra dere, har jeg derfor flyttet bloggen min over til en mer leservennlig plattform. Nå ligger mulighetene til å søke opp tidligere oppskrifter, dere har arkiver og kategorier, og kommentarfelt! Dersom dere ønsker å lese mer om meg og min historie, kan dere sjekke ut innlegget her 🙂
Da jeg la ut spørsmålsboks på instagram i forrige uke, var det flere som sendte inn at de ønsket kylling satay. Dette er noe vi har spist mye av tidligere, men det er faktisk aller første gang jeg lager disse selv, og de ble helt fantastisk gode!! 🙂
Godkjent av alle som smakte på, og kyllingen ble kjempe saftig, aromatisk og søt på smak. Får nesten vann i munnen når jeg ser på disse bildene, så det frister virkelig å lage dem igjen snart. Spissen over i´en er virkelig den deilige, spicy peanøttsausen! Denne retten tar ca. 1 time og 15 min å lage, der 1 time går til marinering.
ingredienser til ca. 8-10 satay
- TIL KYLLINGMARINADEN
350 g kyllingbryst (2stk)
2 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ss limejuice
1 ts fiskesaus
1 ts hvitløkspulver
1 ½ ts curry/karri
½ ts gurkemeie
- PEANØTTSAUS
1 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fed)
5 ss grøv peanøttsmør
2 ss soyasaus
1,5 ss sukker
1-2 ts lime
1-2 ts sriracha
1 ts sesamolje
1,5 dl vann
FREMGANGSMÅTE FOR MARINADEN:
Start med å dele hvert kyllingbryst i 4 -5 strimler på langs. Noen biter vil være større og tykkere enn andre, men det gjør ingenting 🙂
Videre legger du kyllingen i en bolle sammen med alle ingrediensene i marinade-listen over. Bruk gjerne hansker for å gni marinaden godt inn i kyllingen.
Anbefales å stå på kjøkkenbenken i minst 1 time slik at marinaden trekker seg godt inn til kjøttet. Dersom du marinerer mer enn 1 time, kan du la kjøttet stå i kjøleskapet.
FREMGANGSMÅTE FOR PEANØTTSAUS:
Fres hvitløken med litt olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, senker du varmen ned til medium, og tilsetter peanøttsmør. La smøret smelte i kjelen før du tilsetter soyasaus, sukker og vann. Vær litt kjapp når du rører sausen slik at den ikke setter seg fast i bunnen.
Når sausen har tyknet til den konsistensen du ønsker, tar du varmen ned til lav og smaker du til med sriracha og limejuice. Slå deretter av varmen, bland inn sesamolje, og la sausen stå.
STEKING:
Start med å tre kyllingen inn i spyd. Prøv å få spydet så sentralt som mulig.
Varm opp olje i en stekepanne på medium høy varme. Når oljen er varm, legger du spydene oppi. Stek gjerne de med samme tykkelse sammen. Snu på dem etter ca. 2 minutter.
Stek i ca. 2-3 minutter til ut i fra tykkelsen på kyllingen. Disse på bildet stekte jeg i ca. 2 minutter på hver side, mens de bitene som er kuttet fra midterste delen av kyllingbrystet (som er litt tykkere), stekte jeg opptil 3 minutter. Disse er nesten enda bedre på grillen 🙂
Da er kylling satay´n vår klare, dere 🙂
Serveres med peanøttsausen, og gjerne med litt ris eller nudler ved siden av dersom du ønsker å blir ordentlig mett på disse 🙂 Jeg syns det er supergodt med litt limejuice for ekstra friskhet i tillegg!
TIPS:
- Kyllingen kan marineres f.eks. kvelden før, og oppbevares i kjøleskapet til neste dag.
- Oppskriften på peanøttsaus vil gi deg nesten dobbelt eller 1/3 mer enn det du egentlig trenger. Jeg elsker å dyppe agurk, gulrot eller ha sausen over nudler og ris, og lager derfor litt ekstra. Om du kun ønsker å ha saus til kun kyllingen, holder det at du lager halve oppskriften.
- Jeg elsker masse biter av peanøtter oppi peanøttsausen min, men foretrekker du en glatt saus, kan du heller bruke en creamy peanøttsmør.
- Hvor mange porsjoner 8 spyd går til, er litt utifra om dere ønsker å servere disse som forrett, lunsj eller middag. Også om dere skal ha ris eller nudler ved siden av.
- Lyst på andre oppskrifter med kylling? Ta enn titt her. For andre oppskrifter med grillspyd, sjekk her 🙂
Håper dere liker min nye blogg like godt som meg, og legg gjerne igjen kommentar dersom dere har noen spørsmål 🙂 Følg meg gjerne også på mine sosiale medier for daglige oppdateringer og step-by-step video.
Klem TuTu
Denne retten var utrolig god.
Hvor lenge kan sausen oppbevares i kjøleskapet
Tusen takk 🙂 Dersom sausen ikke har blitt dippet direkte oppe, kan den oppbevares lufttett i kjøleskapet opptil en uke. Lukt og smak gjerne om du ønsker å oppbevare lengre.
Denne lagde jeg i går, og wow – så utrolig nydelig! Lagde og en spicy mangosalat til, og de utfylte hverandre perfekt! Tusen takk for oppskriften!
Så utrolig hyggelig, tusen takk for fine ord 🙂