Visste dere at Filippinske vårruller, eller Lumpia, var den aller første oppskriften jeg postet på bloggen for nesten tre måneder siden? Jeg har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger på hvor enkle disse er å lage, og at dere elsker smaken på de 🙂 I dag har jeg derfor laget en ny, og enda enklere versjon. Disse er litt større enn de første jeg la ut, og er fylt med biff i stedet.
ingredienser til 20 lumpia
400 g karbonadedeig
75 g hakket gulrot – 1 medium stor gulrot
100 g hakket vannkastanje i kanne
25 g hakket vårløk – 2-3 stk
½ finhakket løk
1 finhakket kinesisk hvitløk
Olje til steking
- SMAKSTILSETNINGER
2 ts soyasaus
1 ts oystersaus
1 ts sukker
½ ts hvit pepper
- TILBEHØR
10 lumpia wrapper delt i to (Merke Spring Home – str 30 sheets)
1 egg
Matolje til steking
FREMGANGSMÅTE:
Start med å kombinere kjøttdeig, gulrot, vannkastanje, vårløk, løk og hvitløk i en stor bolle. Tilsett alle kryddrene og miks alle ingrediensene godt sammen. Sett til marinering i minst 30 min i kjøleskapet.
HVORDAN RULLER VI?
PS! For video, sjekk gjerne høydepunkter på instagram!
1. Største forskjellen jeg gjør her som forkorter hele prosessen er at jeg legger fyllet oppi en sprøytepose, og sprøyter ut fyllet i en lang stripe. Da slipper jeg å bruke tid på å spre fyllet jevnt ut 🙂
2. Brett begge kantene inn slik at de overlapper hverandre.
3. Deretter kan du pensle litt egg på “trekanten” øverst.
4. Rull hele veien til du møter enden.
Enkelt ikke sant? 🙂
STEKING:
Ha en del matolje i en stor stekepanne eller kasserolle. Stek lumpia på medium høy varme i ca. 10-12 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Roter jevnlig.
Serveres med sweet chili saus eller en blanding av soyasaus og eddik 🙂
TIPS:
- Fyllet kan lages en dag før og oppbevares i kjøleskapet
- Du kan også rulle lumpia med mer fyll, slik at de blir tykkere og kortere
- Både fyllet og ferdigrullet Lumpia kan fryses ned.
- Oppskriften på Lumpia med svin finner du her – de er også en del mindre.
Håper dere vil teste disse super enkle vårrullene! Skulle dere ha noen spørsmål er det bare å stille dem i kommentarfeltet under 🙂
Klem TuTu