Crispy Duck Bao Buns

Bao bun har vært superpopulært en god stund nå, og en av mine favoritt versjoner er den med crispy duck. Det er en magisk følelse å bite gjennom det myke brødet, de crunchy grønnsakene og ikke minst den crispy anden. I dag tar jeg dere gjennom hvor enkelt denne smaksbomben kan lages. 

Ingredienser for 8 bao til 4 personer:

  • 600 g andebryst

  • 50-100 g strimlet purreløk

  • 100 g syltet gulrøtter

  • 16 skiver agurk

  • 8 bao bun

  • Crispy Duck Saus
  • 175 ml hoisinsaus

  • 50 ml vann

  • 4 ts sukker

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 2 fed hakket hvitløk

FREMGANGSMÅTE:
Start med å skru ovnen på 200 grader med både over og under varme. 
Kutt agurk i skiver og purreløken i tynne strimler. Purren legges i kaldt vann i ca. 5 minutter før den vannet siles ut og settes til side. 

Videre legger du inn anden i ovnen og sett alarmen på ca. 20 minutter. I mellomtiden kan du lage sausen. 

For sausen:
1. Fres finhakket hvitløk i litt olje på medium varme til den får en fin gyllenbrun farge. 
2. Tilsett hoisinsaus, sukker og bland godt sammen.
3. Tilsett soyasaus, vann og la sausen koke og tykne i ca. 2 minutter. 
4. Skru av varmen og ha sesamoljen i helt til slutt. 

Sett deretter bao bunsene på damping. Jeg bruker bambus damper, men dere kan også bruke andre redskaper. Mine var fryste og tok mellom 8-10 minutter før de var klare. 

Ta ut anden og sjekk at den har fått en fin farge og skinnet er crispy. Bruk enten to gaffler og riv i anden, eller bare kutte opp med kniv i tynne biter. 

For å dandere gjør du slik:
1. Åpne opp bao´n, pass på at den ikke sprekker opp i to biter. Legg på ca 1 ts med saus på begge sidene.
2. Legg to skiver agurk på den nederste siden og ønsket mengde purreløk.
3. Legg syltet gulrøtter og topp med crispy duck helt til slutt.
4. Press bao´n sammen og ha gjerne litt koriander oppi om du ønsker. 

Da er det bare å servere og nytes varme 🙂 

TIPS:

  • Jeg bruker roast duck, som er ferdig kokt og krydderet (kjøpes fra asiatiske matbutikker i frysedisken). Dersom du kjøper fersk anbefaler jeg å krydre med salt, pepper og litt five spice krydder. Steketiden og varmen kan derfor variere noe.
  • Hoisinsaus kommer i forskjellige merker og dermed kan konsistens og smak variere. Smak derfor til din saus om den trenger mer sukker eller soyasaus.
  • Disse bao´ne kan også servere med alle ingrediensene på bordet. Da kan gjestene selv ha oppi ønsket mengde av kjøtt, saus og grønnsaker.

Håper dere likte oppskriften, og ønsker dere en riktig fin ettermiddag 🙂 
Klem TuTu

2 Comments

  1. Hei! Dette såg veldig godt ut.
    Vet du hvor kan man få kjøpt roast duck? Tenkte å prøve ut oppskriften din i helga ?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*