Har dere enda ikke funnet ut hva dere skal bake til 17.mai, så kan jeg virkelig anbefale denne saftige sjokolade kaken 🙂 Jeg husker fortsatt første gangen jeg smakte på denne under studietiden. Mammaen til venninna mi hadde bakt denne fantastiske kaken, som hun hadde pakket i plastfolie for å ta med en smakebit til meg <3 Dekket med seigmenn og strøssel, var denne en av de saftigste kakene jeg noen gang hadde smakt!
Les gjerne også tips nederst i oppskriften om du ønsker å lage denne i langpanne!

Tusen takk til mamma C og min gode venninne J, for i dag har jeg fått lov til å dele denne oppskriften med dere. Den opprinnelige oppskriften skal egentlig gi deg en stor langpanne, men jeg har gjort mine justeringer og tilpasninger for at denne skal bli en rund og høy kake til 17.mai 🙂 Ikke minst tilføyet med en sjokoladekrem vi elsker høyt her hjemme.
INGREDIENSER
- KAKEBUNN
525 g hvetemel
300 g sukker
150 g smeltet smør
8 dl kefir
5 ss bakekakao
1 ss natron
1 ts vaniljesukker
- SJOKOLADEKREM
500 g melis
200 g smeltet smør
2 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
100 g smeltet Dronningsjokolade / Freia sjokolade 70% (les tips)
1 egg
1/2 ss nescafepulver (valgfritt)
4 ss varm vann (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE:



Start med å forvarme ovnen på 200 grader på over og under varme.
Bland sammen hvetemel, sukker, bakekakao, natron og vaniljesukker i en stor bolle. Ha deretter i kefir og helt til slutt smeltet smør og rør alt godt sammen. Fordel røren i to springformer på 22 cm i diameter. Stekes i midt i ovnen i ca. 30-35 minutter. Avkjøles på rist.



GLASUR:
Start med å lage glasuren etter at du har tatt ut kakene fra ovnen. Bland sammen melis, bakekakao og vaniljesukker i en bolle. Smelt dronningsjokolade (om du ønsker en litt sterkere smak, som vi foretrekker her hjemme, bruk gjerne Freia sjokolade på 70%, den gir god og fyldig smak uten å være bitter) og smør sammen og tilsett dette sammen med det tørre. Jeg bruker en håndmikser (lav styrke) for å få en ordentlig glatt krem. Bland ut kaffepulveret med varmt vann. Ha egg og kaffen oppi kremen og pisk til du får en glatt røre (maks 2 min).



Glasuren kommer til å være litt rennende til å starte med. Sett derfor glasuren litt til side i minst 10 minutter (jo lengre du venter, jo stivere blir glasuren) for at den skal stivne opp før du sprøyter den ut med en sprøytepose.



For å få kakene jevne, kuttet jeg av det øverste laget av kakene for å få overflaten helt rett. Sprøyt et jevnt lag med glasur på den ene kaken, og dekk over med den andre. Gjenta prosessen på det øverste laget. Jeg byttet sprøytetippen til Wilton 1M og lagde roser på toppen. Har du ekstra glasur kan du fint sprøyte den rundt kaken.



Toppes med litt bær for friskhet 🙂
TIPS:
- Jeg elsker å ha et lite hint av kaffe i glasuren for å bryte ned det søte. Foretrekker du ikke dette kan det fint sløyfes. Egg kan fint også sløyfes i kremen.
- Baker du kaken før, og ønsker å oppbevare kaken i kjøleskapet, bør den taes ut i romtemperatur minst 20 minutter før servering.
- Som nevnt over kan du fint også bruke mørk sjokolade fra Freia til sjokoladekremen. Da vil den få en litt sterkere smak, men ikke bitter 🙂
- Du kan også fint bruke denne oppskriften til langpanne. La bunnen avkjøles, men fortsatt litt varmere enn lunken når du tar på glasuren, da flyter den fint utover.
- Er du glad i mye smørkrem, følger du bare oppskriften over, men her er original oppskriften til sjokoladekremen med samme fremgangsmåte:
– 400 g melis
– 1 ss bakekakao
– 2 ts vaniljesukker
– 200 g smeltet smør
-100 g Dronning sjokolade
– 1 egg
– 1 ts kaffepulver
– 3 ss kokende vann
Tilpass alltid mengde kaffe etter egen smak.
Ønsker dere en fantastisk dag videre, og en riktig fin 17.mai feiring 🙂
Klem TuTu
Hei, i helgen fyller tvillingjentene mine 3 år å ønsker seg Sjokolade/Pawpatrolekake…
tror du denne kaken egner seg til å legge ett fondantlokk åver hele? er kremen stiv nokk ?
håper du har tid å svar før fredag 🤣! for da skal jeg bake!
Heisann, jeg har selv ikke prøvd, men vet at flere har gjort det med gode resultater om man avkjøler kremen helt slik at den blir helt kald og hard før man dekker over med fondant 🙂
Dette er den beste sjokoladekaken jeg har laget noensinne! Så saftig og god, bare helt nydelig. 10/10.
Ååå blir så glad! Hjertelig takk for tilbakemelding 🙂
Hei! For en fantastisk kake! 🤗 Kan denne sjokoladekremen brukes til å lage kurvmønster?
Håper du kan svare meg.
Heisann, tusen takk 🙂 Det tror jeg den kan fint brukes til (uten å ha prøvd selv). Lar du den stå litt i kjøleskapet blir den litt fastere å jobbe med 🙂
Kan jeg bruke denne oppskriften til en 26 cm form, og heller dele bunnen i to?
Heisann, dersom du bruker en 26 cm form vil bunnen være flatere, og anbefales å derfor å lage to av dem og steke kortere tid som i oppskriften. Tror hele røren vil bli for mye for kun en form og vanskelig å justere steketiden 🙂
Hvilke smør brukte du i saftig sjokoladekake i både bunn og glasur?
Heisann, jeg bruker Tine Meieri Smør 🙂