Asiatisk Tapas

Annonse Gigaboks

Lite gjør meg mer glad enn et middagsbord fulldekket med småretter av favorittene! Dim sum, friterte dumplings, vårruller og edamame, er alle min go-to-retter når vi er ute og spiser! Hvor gøy er det ikke om du kan finne alle disse rettene på et sted, ta med hjem og tilberede på kort tid?

Hos Gigaboks, finner du restaurant-retter i frysedisken, et stort utvalg av sauser, eksotisk mat, asiatiske grønnsaker, kjøkkenvarer og mer, som gjør det enkelt å lage favorittene hjemme! Her får du gode dealer som sparer deg både tid og penger når alt er på et sted. Gjør storhandelen og fyll opp for en god stund fremover 🙂

I denne oppskriften bruker jeg kun mengder fra pakkene, da vi er to personer her hjemme og sparer resten til neste gang 🙂 Genialt å ha pakkene i fryseren når du ønsker å lage gode middager på travle dager, invitere til samlinger, plutselig får besøk eller har cravings på asiatisk mat.

Ingredienser

 • 1 pakke kylling gyoza

 • 1 pakke kylling vårruller

 • 1 pakke dim sum mix

 • Sweet chilisaus

 • Dumplingssaus

 • Spicy edamame
 • 1 pakke edamame

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 2 ss vann

 • 1 ts soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2-1 ts chiliflak

 • Havsalt

 • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

 1. Alle pakkene fra Gigaboks kommer med anvisning for bruk, så her kan du enkelt bare dampe, steke eller frityrsteke de ulike rettene etter ønske. Med dim sum dampet jeg i bambusdamper, som jeg også fant hos dem. Klipp til et bakepapir med små hull og legg det oppi kurven. Legg oppi dim sum med litt mellomrom fra hverandre.
 2. For å dampe kan du bruke en kjele der bambusdamperen passer perfekt som et tett lokk over, slik at dampen ikke slippes ut. Alternativet kan du bruke en dyp stekepanne og plassere bambusdamperen rett i vannet. Her er det viktig at vannet ikke treffer risten, maks 2 cm i høyde. Damp etter tiden som er anvist på pakken.
 3. For å lage edamame er det best at du tiner dem først, men rekker du ikke kan også de tolberedes fra fryst tilstand. Fres hvitløk og olje i 1 minutt på middels varme til hvitløken får en lys gyllenbrun farge. Legg oppi edamamebønnene og tilsett vann og chiliflak. Bland alt godt sammen, legg på lokk og la det dampe i 2 minutter.
 4. Ta av lokket, skru opp varmen til høy og tilsett soyasaus og sesamolje. Vend bønnene forsiktig i sausen i ca. 2 minutter, til vannet er helt fordampet. Dryss gjerne en klype havsalt over bønnene før servering.
 5. Da er det bare å servere alle smårettene med sausene anbefalt i ingredienslisten, eller med annet spennende utvalg hos Gigaboks.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*