Koreansk Lakseburger

Annonse – Salma

I år lanserer Salma denne nydelige koreanske inspirerte smaksvarianten med fokus på friske ingredienser som ingefær, koriander og lime. Har du lyst på noe velbalansert, sunt, spennende og frisk på årets grill, er denne hvertfall en stor favoritt allerede hos oss. Du finner den nå i butikkene og er limited edition med perfekt smakskombinasjon av deres fantastiske SALMA® råvare 🙂

I dag har jeg satt sammen en nydelig koreansk inspirert burger med både kimchi, kremet sesamdressing som vil løfte opp de friske smakene fra Salma® Burger «Taste of Korea».

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

  • 4 stk Salma® Burger «Taste of Korea»

  • 4 stk brioche burgerbrød

  • 100 g hakket kimchi

  • 1 hakket vårløk

  • 1 ts ristede sesamfrø

  • Salatblader

  • Sitron/limebåter

  • SESAMDRESSING
  • 4 ss majones

  • 2 ss ristede sesamfrø

  • 1 ss eddik (7%)

  • 1 ss sukker, honning eller annen søtning

  • 1 ss vann

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts soyasaus

FREMGANGSMÅTE:

  1. Legg gjerne burgerne i romtemperatur i ca. 20 minutter før tilberedning.
  2. Lag sesamdressingen ved å kverne eller finbanke sesamfrøene. Bland sammen med resten av ingrediensene og smak til med eddik og sukker.
  3. Skyll salatbladene, hakk opp vårløk og kimchi og del sitron i båter.
  4. Ha ca. 1 ss olje i en stekepanne og varm opp til middel høy varme. Stek SALMA® burgerne i 1-2 minutter på hver side. Disse kan fint også grilles.
  5.  Toast/grill gjerne innsiden av burgerbrødene for ekstra god konsistens.
  6.  Smør sesamdressingen på innsidene av burgerbrødene. Legg på salat, SALMA® burger, kimchi, vårløk og sesamfrø. Avslutt med en skvett sitronsaft for ekstra frisk smak.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*