Crispy Biff Gyoza

Denne lagde jeg på God Morgen Norge i november, og ble så glad for alle fine tilbakemeldinger jeg fikk i innboksen etter det 🙂 Virkelig en fantastisk opplevelse som jeg er så takknemlig for. Denne ekstra sprøstekte gyoza-oppskriften er både fin til hverdag og helg der du kan forberede mye i forkant.

Oppskriften er hentet fra min andre kokebok, som du forresten finner på maisalg nå til HALVPRIS hos diverse bokhandlere som ARK og Norli her; https://www.ark.no/boker/Elisabeth-Le-Alt-asiatisk-2-9788203377648 🙂

Ingredienser til ca. 28 gyoza

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av storfe

  • 100 g finhakket hodekål

  • 1 finhakket vårløk

  • 1 fedd finhakket hvitløk

  • 1/2 ts revet ingefær

  • 1 ss potetmel

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • MELBLANDING TIL STEKING
  • 1,5 dl vann

  • 2 ss potetmel

  • 1 ss hvetemel

  • TILBEHØR
  • Gyoza ark

  • Olje til steking

  • 2 ss sesamolje

  • 1-1,5 dl kokende vann

  • DIPP
  • 4 ss soyasaus

  • 2-3 ss riseddik/ eddik

  • 1/2-1 ss sukker/annen søtning

  • Chiliolje, tørket chili eller fersk chili for ekstra kick

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland fyllet i en bolle og mariner det i minst 30 minutter. Fyllet kan også lages dagen før og marinere natten over i kjøleskapet.
  2. Legg et gyozaark i håndflaten din eller på en tallerken. Legg en ½ ss fyll på midten av arket og bruk denne metoden for bretting. Løft opp den delen av arket som ligger mot deg, og brett små folder bortover mens du «limer» hver fold mot det bakerste arket. Du bretter altså kun det fremste arket, det bakerste skal hele tiden være rett. Du kan brette alt fra 4–10 folder på hver gyoza.
  3. Bland sammen melblandingen slik at den er klar før du begynner å steke.
  4. Varm deretter en panne med 1 ss olje på middels høy varme. Jeg steker halvparten av gyozaene av gangen. Stek dem til bunnen blir gylne  og sprø.
  5. Tilsett halvparten av melblandingen mellom gyozaene, ikke over, slik at blandingen legger seg i bunnen og blir stekt sprø. Vend litt på pannen for å fordele den jevnt utover.
  6. Legg på lokk og senk til middels varme. Damp gyozaene i ca. 8-9 min uten å løfte av lokket underveis.
  7. Når du tar av lokket, skal bunnen se hullete og sprø ut i midten. Skru varmen opp til middels høy igjen og stek videre i ca. 3 min til bunnen blir helt jevn, tørr og sprø.
  8. Legg et stort fat over pannen og snu den oppned slik at den fine sprø skorpen øverst. Gjenta prosessen med resten av gyozaene. Knekk gyozaene fra hverandre ved bordet og nyt sammen med sausen.

TIPS:

  • Disse kan nytes som de er, eller serveres sammen med ris, salat og stekte grønnsaker.
  • Du kan fint bruke vegetardeig, kun grønnsaker, eller kjøttdeig av svin eller kylling til fyllet. Sjømat som scampi er også fint.
  • Frosne dumplingsark fra Happy Belly som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker anbefales.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*