Biff Chop Suey

Annonse

Slik lager du den populære Biff Chopsuye helt enkelt med kun ingredienser fra REMA 1000💙 Endelig har jeg fått utviklet en oppskrift uten mørk og lys soyasaus, men likevel gir en delikat farge og helt nydelig god smak! Oppskriften finner du hos Rema sitt nyeste og gratis Matlyst magasinet eller her;

ingredienser for 4 porsjoner

  • MERK! Jeg bruker måleskjeer for helt presise oppskrifter!
  • 450 g biff mørbrad

  • 2 ss vann

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss matoljeolje

  • 2 ts natron

  • ½ ts salt

  • 1 dl olje til steking

  • SAUS
  • 4 dl vann

  • 3 ss soyasaus

  • 3 ss oystersaus

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss honning/sukker

  • 1 terning kjøttbuljong

  • 1 ts sukkerkulør

  • 1/2 ts pepper 

  • 1/4 salt

  • GRØNNSAKER
  • 1 brokkoli

  • 1 liter vann

  • 2 ss olje til steking

  • 225 g babymais 

  • 225 g bambus

  • 225 g vannkastanje

  • 1 gulrot i skiver

  • 2 fed hakket hvitløk hakket

  • TILBEHØR
  • Kokt ris til 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:

  1. Skjær kjøttet på skrå i tynne skviver (maks 0,5 cm tykke). Bland sammen kjøttet med marinaden til alle skivene er godt dekket i ca. 15 minutter.
  2. Del brokkoli i buketter og ha i en bolle. Kok opp ca. 1 liter vann og hell over. La brokkolien trekke i ca. 1 min., sil av vannet og skyll i kaldt vann.
  3. Skjære opp de andre grønnsakene og bland sammen sausen.
  4. Varm opp ca. 1 dl olje på middels høy varme. Legg ett og ett biffstykke i pannen av gangen, slik at de ikke henger seg fast i hverandre. Vend dem underveis. Stek i ca. 1 min på hver side. Legg biffstykkene til side for avrenning.
  5. Fres hakket hvitløk med 2 ss olje i en stor wokpanne eller dyp kjele på middels høy varme til den blir gyllen. Tilsett alle grønnsakene og stek i 2-3 min. Legg biffen tilbake i stekepannen sammen med sausen. La sausen koke og tyke i ca. 5 min til, til ønsket tykkelse. Server med ris.

2 Comments

  1. Hei, kan man lage det med cashewnøtter og litt sterkere? Evt hvordan?

    Tusen takk❤️

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*