Spicy Korean Rice Cakes

En av de mest etterspurte koreanske oppskriftene; spicy, chewy og cheesy korean rice cakes med, nudler, egg og masse annet godt 🙂 Tteokbokki, som denne også kalles for(eller rabokki siden jeg i tillegg har ramen nudler oppi), er min og svigersøsters favoritt kosemat, ekstra godt ved kaldere tider nå, og denne myke og chewy konsistensen er så tilfredstillende å spise!

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 8 dl vann

  • 500 g koreanske rice cakes (tteokbokki)

  • 200 g koreanske fiskekaker

  • 2 kokte egg (valgfritt)

  • 1/2 løk i skiver

  • SPICY SAUS
  • 3 ss gochujang (koreansk chili pasta)

  • 2-3 ss sukker

  • 2 ss soyasaus

  • 1-3 ss gochugaru (koreansk chili flakes)

  • 1 ss sesamolje

  • TILBEHØR
  • 1 pk ramennudler

  • Revet mozarellaost (valgfritt)

  • Ristede sesamfrø

  • 1 hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle.
  2. Kok opp vann i en stekepanne på middels høy varme. Ha riskakene sammen med sausen i pannen når vannet koker.
  3. Kok opp ramennudler i vann i en bolle til al dente. Sil ut vannet.
  4. Rør jevnlig og la sausen tykne i 10-15 minutter, etter hvor tykk du foretrekker den. Ha til slutt oppi nudler, fiskekaker, løk og egg. Senk varmen og kok videre på lav varme  i 2-3 minutter til. Dryss over vårløk, sesamfrø og evt. revet ost. Serveres varmt.

TIPS:

  • Koreanske riskaker selges asiatiske matbutikker. De ferske fra kjøledisken anbefales, de holder fasongen finere og har bedre konsistens. Kjøper du frosne, kan du la dem ligge i lunkent vann i ca. 10 minutter slik at de tiner.
  • Koreanske fiskekaker kan kjøpes frosne fra diverse asiatiske matbutikker. Andre asiatiske fiskekaker kan også brukes.
  • Denne kan fint lages helt uten nudler for original versjonen. Du kan også tilsette pølser i stedet for fiskekaker. Grønnsaker som hodekål kan også tilsettes.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*