Spicy Korean Rice Cakes

En av de mest etterspurte koreanske oppskriftene; spicy, chewy og cheesy korean rice cakes med, nudler, egg og masse annet godt ūüôā Tteokbokki, som denne ogs√• kalles for(eller rabokki siden jeg i tillegg har ramen nudler oppi), er min og svigers√łsters favoritt kosemat, ekstra godt ved kaldere tider n√•, og denne myke og chewy konsistensen er s√• tilfredstillende √• spise!

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 8 dl vann

  • 500 g koreanske rice cakes (tteokbokki)

  • 200 g koreanske fiskekaker

  • 2 kokte egg (valgfritt)

  • 1/2 l√łk i skiver

  • SPICY SAUS
  • 3 ss gochujang (koreansk chili pasta)

  • 2-3 ss sukker

  • 2 ss soyasaus

  • 1-3 ss gochugaru (koreansk chili flakes)

  • 1 ss sesamolje

  • TILBEH√ėR
  • 1 pk ramennudler

  • Revet mozarellaost (valgfritt)

  • Ristede sesamfr√ł

  • 1 hakket v√•rl√łk

FREMGANGSM√ÖTE:

  1. Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle.
  2. Kok opp vann i en stekepanne p√• middels h√ły varme. Ha riskakene sammen med sausen i pannen n√•r vannet koker.
  3. Kok opp ramennudler i vann i en bolle til al dente. Sil ut vannet.
  4. R√łr jevnlig og la sausen tykne i 10-15 minutter, etter hvor tykk du foretrekker den. Ha til slutt oppi nudler, fiskekaker, l√łk og egg. Senk varmen og kok videre p√• lav varme  i 2-3 minutter til. Dryss over v√•rl√łk, sesamfr√ł og evt. revet ost. Serveres varmt.

TIPS:

  • Koreanske riskaker selges asiatiske matbutikker. De ferske fra kj√łledisken anbefales, de holder fasongen finere og har bedre konsistens. Kj√łper du frosne, kan du la dem ligge i lunkent vann i ca. 10 minutter slik at de tiner.
  • Koreanske fiskekaker kan kj√łpes frosne fra diverse asiatiske matbutikker. Andre asiatiske fiskekaker kan ogs√• brukes.
  • Denne kan fint lages helt uten nudler for original versjonen. Du kan ogs√• tilsette p√łlser i stedet for fiskekaker. Gr√łnnsaker som hodek√•l kan ogs√• tilsettes.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*