En av de mest etterspurte koreanske oppskriftene; spicy, chewy og cheesy korean rice cakes med, nudler, egg og masse annet godt 🙂 Tteokbokki, som denne også kalles for(eller rabokki siden jeg i tillegg har ramen nudler oppi), er min og svigersøsters favoritt kosemat, ekstra godt ved kaldere tider nå, og denne myke og chewy konsistensen er så tilfredstillende å spise!
Ingredienser for 4 porsjoner
8 dl vann
500 g koreanske rice cakes (tteokbokki)
200 g koreanske fiskekaker
2 kokte egg (valgfritt)
1/2 løk i skiver
- SPICY SAUS
3 ss gochujang (koreansk chili pasta)
2-3 ss sukker
2 ss soyasaus
1-3 ss gochugaru (koreansk chili flakes)
1 ss sesamolje
- TILBEHØR
1 pk ramennudler
Revet mozarellaost (valgfritt)
Ristede sesamfrø
1 hakket vårløk
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle.
- Kok opp vann i en stekepanne på middels høy varme. Ha riskakene sammen med sausen i pannen når vannet koker.
- Kok opp ramennudler i vann i en bolle til al dente. Sil ut vannet.
- Rør jevnlig og la sausen tykne i 10-15 minutter, etter hvor tykk du foretrekker den. Ha til slutt oppi nudler, fiskekaker, løk og egg. Senk varmen og kok videre på lav varme i 2-3 minutter til. Dryss over vårløk, sesamfrø og evt. revet ost. Serveres varmt.
TIPS:
- Koreanske riskaker selges asiatiske matbutikker. De ferske fra kjøledisken anbefales, de holder fasongen finere og har bedre konsistens. Kjøper du frosne, kan du la dem ligge i lunkent vann i ca. 10 minutter slik at de tiner.
- Koreanske fiskekaker kan kjøpes frosne fra diverse asiatiske matbutikker. Andre asiatiske fiskekaker kan også brukes.
- Denne kan fint lages helt uten nudler for original versjonen. Du kan også tilsette pølser i stedet for fiskekaker. Grønnsaker som hodekål kan også tilsettes.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu