Det finnes så mye god koreansk bakst, både salt og søt! Det som gjør disse innbakte pølsene spesielle, er det lekre mønsteret man får ved å klippe opp deigen. Toppingen består av majones, mais og løk, og gjør de luftige pølsebrødene populære blant store og små.
Denne oppskriften er hentet fra min nyeste kokebok, som vi nylig fikk vite var topp 10 mest solgte kokebøker med utgivelse i fjor. Min første kokebok var også på 7. plass på mest solgte kokebøker generelt i fjor. Tusen takk for at dere fortsatt støtter bøkene mine. Nr. 1 kan bestilles her, og nr.2 her 🙂
INGREDIENSER FOR 6 stk
- DEIG
275 g hvetemel
50 g smør
1,5 dl melk
2 ss sukker
2,5 ts tørrgjær
1/4 ts salt
1 egg
- TILBEHØR
6 store grillpølser (les tips)
Mozarella ost eller revet ost
Ketchup
Tørket oregano/persille
- TOPPING
150 g mais
1/2 løk i små terninger
5 ss majones
FREMGANGSMÅTE:
- Smelt melk og smør på middels varme til smøret akkurat er smeltet. Løft av platen og visp inn sukker og egg til sukkeret er oppløst. Rør forsiktig inn gjæret og la den stå urørt i ca. 3 minutter.
- Bland inn mel og salt og bland godt med en tresleiv til deigen slipper kantene. Dekk kjelen lokk og la deigen heve i ovnen på rundt 30 grader med over- og under varme i ca. 1 time, til den er mer en doblet i størrelse.
- Strø litt mel på kjøkkenbenken og velt ut deigen. Kna lett, og fordel deigen i 6 like store emner på ca. 100 g hver.
- Kjevle ut en emne av gangen til en avlang form og legg en pølse midt på.
- Klyp kantene tett sammen og rull frem og tilbake til du får en glatt og fin deig rundt pølsen. Gjenta prosessen med de andre pølsene. For bilde-forklaring, se her.
- Klipp ca. 2 cm på skrå inn i pølsen med en skarp saks. Brett den rett ned. Du skal klippe helt gjennom pølsen mens deigen i bunnen sitter på. Deretter klipper du et snitt til på ca. 1 cm, og bretter det flatt ned på den ene siden.
- Brett annen hver gang på venstre og høyre side helt til du kommer til enden. Den siste biten skal bare brettes rett ned. Du skal klippe 8 ganger og få 9 snitt til sammen.
- Fordel pølsene utover et stekebrett med litt mellomrom. Dekk dem med et håndkle og la dem etterheve i 15-20 min.
- Forvarm ovnen på 175 grader med over- og undervarme. Bland sammen ingrediensene til toppingen. Når pølsene er ferdig hevet, fordeler du toppingen langs midten av pølsebrødene, slik at pølsene fortsatt er synlige.
- Topp med revet ost, tørket oregano/persille og ev. ketchup. Stek pølsene midt i ovnen i ca. 23-25 minutter. Like gode varme, lune eller kalde om du skal på tur eller i matpakken.
TIPS:
- Bruk gjerne store grillpølser for ordentlige fine snitt med skarp saks.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu