Boba Milk Tea Crème Brûlée

Flere som elsker brown sugar milk tea? Denne er en kombinasjon av creamy, crispy og chewy crème brûlée som er overraskende enkel og rask å lage! Vi elsker disse chewy boba perlene som gir en tilfredstillende konsistens til den ellers silkemyke Crème Brûlée, men denne er også helt nydelig uten boba. Er du ute etter en enkel og yummy dessert som kan imponere i helgen, må du bare teste denne nå 🙂

Ingredienser for 4 creme brulee

  • CREME BRULEE
  • 500 g kremfløte

  • 50 g brunt sukker

  • 4 poser black tea

  • 3 eggplommer (str L)

  • 1 egg (str L)

  • 1 ts vanilje ekstrakt

  • 1/4 ts salt

  • BROWN SUGAR BOBA
  • 50 g boba perler/tapioca perler (sorte)

  • 50 g brunt sukker

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen på 150 grader, over og under varme.
  2. Ha kremfløte og teposene i en kjele på middels høy varme. Kok opp til ca. 80 grader.
  3. Visk sammen det ene egget, tre eggeplommer, brunt sukker, vanilje ekstrakt og salt sammen i en bolle til jevn blanding.
  4. Ta kjelen av platen og klem godt ut væsken av teposene.
  5. Tilsett litt og litt av den varme fløteblandingen i bollen. Rør rolig til du får en jevn røre uten å få for mange luftbobler.
  6. Sil blandingen og fordel i seks små ildfaste former. Plasser dem i en dyp stekeplate og sett inn i midten av ovnen. Hell ikke kokende varmt vann forsiktig i stekeplaten slik at vannet rekker halveis opp i formene.
  7. Stek i ca. 20-25 minutter. Den skal se fast ut, men være jiggly når du rister lett i formen.
  8. Ta formene forsiktige ut til en rist og avkjøles til romtemperatur. Vi foretrekker å servere den kald med en varm lokk, slik at creme brulee vaniligvis serveres, og legger derfor i kjøleskapet i minst 1 time slik at den blir kald og god.
  9. Strø på et jevnt lag med sukker på toppen og bruk en crème brûlée brenner for å flambere på toppen. Det vil først legge seg et mykt karamell lag før det stivner etter få minutter.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*