Stekt Udon Med Grønnsaker Og Biff

Lage noe godt til hele familien i helgen? Stekt udon er Tuan sin absolutt store favoritt nudelrett. Ikke er den bare enkel og rask å lage, men den litt chewy konsistensen i nudlene og gode sausen, gjør denne retten helt unik! Vi lager alltid ekstra store porsjoner slik at han kan ta med til lunsj dagen etter 🙂 Varier gjerne med proteiner og grønnsaker som du foretrekker.

Ingredienser for 5-6 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 500 g entrec¨¨ôté

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1-2 ts sukker

  • 1/2 ts pepper

  • NUDELSAUS
  • 3 ss mørk soyasaus

  • 3 ss østersaus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss kylling buljong

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • ANNET
  • 1,45 kg frossen udon nudler

  • 300 g hodekål i skiver

  • 12 tørkede shitake sopp/andre aromatiske sopp i skiver

  • 2 gulrøtter i strimler

  • 2 hakket vårløk

  • 2 ss olje til steking

  • Ristede sesamfrø


FREMGANGSMÅTE:

PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Bruker du shitake sopp, kan du legge soppen i bolle/kjele og hell kokende vann over. Sett på lokk og la de bløtes i 20-30 min. Du kan også gjøre dette kvelden før med lunkent vann. Skyll med kaldt vann, klem ut vannet av soppene og deles i skiver. Bruker du andre ferske sopper, kan du tilsette i trinn 4.
  2. Del biffen i tynne skiver på skrå, og marineres i en bolle i minst 10 minutter. I mellomtiden kan du blande sammen sausen og forberede grønnsakene.
  3. Kok opp vann i en kjele og legg oppi frossen/tint udon nudler når vannet fosskoker. Udon skal bare løsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll godt med kaldt vann.
  4. Varm opp en panne på middels høy varme. Tilsett biffen og shitake sopp, og stek til kjøttet er gjennomstekt i noen minutter.
  5. Ha oppi hodekål og gulrot. Stek i ca. 2 minutter til før du tilsetter udon. Bland godt sammen slik de blir varme igjen i noen minutter.
  6. Tilsett sausen. Bland alt godt sammen i 3-4 minutter til. Når sausen har trukket seg inn i nudlene, drysser du over med hakkede vårløk og ristede sesamfrø. Nytes varm og gjerne litt chili olje om du ønsker ekstra kick 🙂

TIPS:

  • Andre grønnsaker som sukkererter, brokkoli, sjampinjong, paprika og lignende kan også brukes.
  • Lys soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus, og jeg bruker merket Lee Kum Kee sammen med mørk soyasaus som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du Kikkoman, må du smake til med mengden ettersom den er saltere i smak.
  • Udon nudler kan kjøpes både frosne eller i vakuumpakker fra asiatiske matbutikker. Førstnevnte er litt mer chewy og sistnevnte er noe mykere. Disse er tykke hvetenudler som bli mye brukt i det japanske kjøkkenet. Bruker du frosne, kan du tine de delvis eller hel først før du koker opp.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*