Scampi Wonton Nudelsuppe

Hva frister vel mer nå enn en varm og smakfull bolle med nudelsuppe og dumplings? Denne versjonen er så enkel å lage, og du kan fint lage dumplingsene vegetariske eller med kylling og svin som jeg har delt tidligere. Med nudler blir porsjonene ekstra fyldige og virkelig kosemat i det kjølige været.

Ingredienser for ca. 4-5 PORSJONER

  • FYLL
  • 700 g frossen scampi (ca. 400 g uten skall)

  • 1 hakket vårløk

  • 1 ts fiskesaus

  • 1 ts kylling buljong

  • 1 ts sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • SUPPE
  • 1,7 l vann

  • 2,5 ss kylling buljong

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1/2 ss sesamolje

  • 1/2 ts salt

  • ANNET
  • 8 tørkede shitake sopp

  • 200-250 g tørkede eggnudler

  • 2 bok choy delt i båter

  • Hakket vårløk/koriander

FREMGANGSMÅTE:

  1. Skrell og rens scampiene. Tørk godt av for vann og hakk halvparten grovt, mens resten finhakket. Dette vil gi en nydelig konsistens til wontonsene.
  2. Mariner fyllet til wontons i en bolle. Denne bør marinere mellom 30 minutter – 3 timer i kjøleskapet.
  3. Legg soppene i en stor bolle og hell 1 liter kokende vann over. Legg på et fat over bollen og la soppen bløtes i ca. 20-30 minutter. Skyll med kaldt vann og klem ut alt vannet fra soppene. Deles i ønskelige store skiver. Dette trinnet kan fint gjøres flere timer i forveien eller kvelden før.
  4. Koke opp eggnudler og skyll av med lunkent vann.
  5. Legg 1/2 ss med fyll i midten av wonton arket. Deretter pensler du litt vann langs kantene på arket. Du kan velge å brette enten metode 1 eller metode 2 ; her kan du velge å enten brette en rektangel eller trekant i trinn 2. Her fikk jeg ca. 28 wontons.
  6. Kok opp ingrediensene til kraften på høy varme sammen med shitakesopp i en stor kjele. Når den koker, senker du varmen til middels og lar den koke videre i ca. 5 minutter.
  7. Skru varmen opp på høy varme igjen. Når kraften fosskoker, legger du oppi wontons. De bør kunne ha plass til å flyte opp uten å dekke hverandre.
  8. Når de flyter opp til overflaten, legger du inn bok choy og på lokk og lar de koke i 3-4 minutter til, til gjennomkokte.
  9. Fordel nudlene i boller, og øs over med wontons, bok choy og kraften. Ha gjerne litt hakket vårløk, pepper og chili olje om du ønsker ekstra kick.

TIPS:

  • Frosne wonton ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Tines på kjøkkenbenken noen timer før bruk eller i kjøleskapet kvelden før.
  • Shitake sopp kjøpes også fra asiatiske matbutikker.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*