Hva frister vel mer nå enn en varm og smakfull bolle med nudelsuppe og dumplings? Denne versjonen er så enkel å lage, og du kan fint lage dumplingsene vegetariske eller med kylling og svin som jeg har delt tidligere. Med nudler blir porsjonene ekstra fyldige og virkelig kosemat i det kjølige været.
Ingredienser for ca. 4-5 PORSJONER
- FYLL
700 g frossen scampi (ca. 400 g uten skall)
1 hakket vårløk
1 ts fiskesaus
1 ts kylling buljong
1 ts sukker
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
- SUPPE
1,7 l vann
2,5 ss kylling buljong
2 ss soyasaus
1 ss østerssaus
1/2 ss sesamolje
1/2 ts salt
- ANNET
8 tørkede shitake sopp
200-250 g tørkede eggnudler
2 bok choy delt i båter
Hakket vårløk/koriander
FREMGANGSMÅTE:
- Skrell og rens scampiene. Tørk godt av for vann og hakk halvparten grovt, mens resten finhakket. Dette vil gi en nydelig konsistens til wontonsene.
- Mariner fyllet til wontons i en bolle. Denne bør marinere mellom 30 minutter – 3 timer i kjøleskapet.
- Legg soppene i en stor bolle og hell 1 liter kokende vann over. Legg på et fat over bollen og la soppen bløtes i ca. 20-30 minutter. Skyll med kaldt vann og klem ut alt vannet fra soppene. Deles i ønskelige store skiver. Dette trinnet kan fint gjøres flere timer i forveien eller kvelden før.
- Koke opp eggnudler og skyll av med lunkent vann.
- Legg 1/2 ss med fyll i midten av wonton arket. Deretter pensler du litt vann langs kantene på arket. Du kan velge å brette enten metode 1 eller metode 2 ; her kan du velge å enten brette en rektangel eller trekant i trinn 2. Her fikk jeg ca. 28 wontons.
- Kok opp ingrediensene til kraften på høy varme sammen med shitakesopp i en stor kjele. Når den koker, senker du varmen til middels og lar den koke videre i ca. 5 minutter.
- Skru varmen opp på høy varme igjen. Når kraften fosskoker, legger du oppi wontons. De bør kunne ha plass til å flyte opp uten å dekke hverandre.
- Når de flyter opp til overflaten, legger du inn bok choy og på lokk og lar de koke i 3-4 minutter til, til gjennomkokte.
- Fordel nudlene i boller, og øs over med wontons, bok choy og kraften. Ha gjerne litt hakket vårløk, pepper og chili olje om du ønsker ekstra kick.
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2022/12/IMG_6948-667x1000.jpg?resize=667%2C1000&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2022/12/IMG_6948-667x1000.jpg?resize=667%2C1000&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2022/12/IMG_6948-667x1000.jpg?resize=667%2C1000&ssl=1)
TIPS:
- Frosne wonton ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Tines på kjøkkenbenken noen timer før bruk eller i kjøleskapet kvelden før.
- Shitake sopp kjøpes også fra asiatiske matbutikker.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu