Spicy Chili Chicken Ramen

Annonse Throw No More

Hva frister mer enn en enkel, smakfull og varm nudelsuppe i dette høstværet? 🙂 Ramen er kjent for å ta timesvis å lage, og i dag deler jeg denne nydelige versjonen som virkelig kan spare deg tid, men likevel har dype og gode smaker.

Sammen med Throw No More har jeg vært med på å redde datovarer, som vil si nedsatte varer som er i ferd til å bli kastet, kun fordi det er kort tid igjen til siste forbruksdag. Med appen i baklommen kan du enkelt finne dine nærmeste butikker, se hva som har blitt nedsatt i sanntid og planlegge middagen på kort tid, og samtidig gjøre en god sparing for miljøet og lommeboka 🙂

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

 • 600 g økologisk kylling overlår

 • 3 ss olje til steking

 • 1 ts salt

 • KRAFT
 • 1,5 l vann

 • 25 g ingefær i strimler

 • 1-2 chilier

 • 2 vårløk

 • 4 ss soyasaus

 • 2 ss kylling buljong pulver

 • 2 ss mirin

 • 1/4 ts salt

 • TILBEHØR
 • Ramen nudler /eggnudler

 • 1-2 hakket chili

 • Mais

 • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

 1. Fileter kyllingen og dryss på med 1 ts salt fordelt på begge sidene av alle filetene.Varm olje i en kjele på medium høy varme og stek kyllingen med skinnet ned først i ca. 5-6 minutter, frem til skinnet blir gyllenbrun og sprø. Snu og stekes i ca. 3-4 minutter til. Legg kyllingen over på et fat.
 2. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær og chili i oljen som vi stekte kyllingen. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere.  La det frese i ca. 2 minutter før du tilsettter vann, soyasaus, mirin, buljong pulver og salt.
 3. Sett på lokk og la kraften koke på medium varme høy i ca. 10 min. I mellomtiden kan du koke nudler. 
 4. Sil ut kraften når den er klar over en bolle eller ta ut grønnsakene for en klar kraft. Når alle elementene til retten er klare, kan du legge ramen nudler i bollen og ha kraften over. Topp med kylling som du deler i mindre biter, chili, mais, vårløksringer og sesamfrø.

Ta en titt på flere nudelretter her!

TIPS:

 • Kylling buljong pulver fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker, fra merket Ajinomoto eller Knorr.
 • Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og du kan fint erstatte med å smake til med sukker eller brunt sukker.

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*