Annonse Throw No More
Hva frister mer enn en enkel, smakfull og varm nudelsuppe i dette høstværet? 🙂 Ramen er kjent for å ta timesvis å lage, og i dag deler jeg denne nydelige versjonen som virkelig kan spare deg tid, men likevel har dype og gode smaker.
Sammen med Throw No More har jeg vært med på å redde datovarer, som vil si nedsatte varer som er i ferd til å bli kastet, kun fordi det er kort tid igjen til siste forbruksdag. Med appen i baklommen kan du enkelt finne dine nærmeste butikker, se hva som har blitt nedsatt i sanntid og planlegge middagen på kort tid, og samtidig gjøre en god sparing for miljøet og lommeboka 🙂
INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER
600 g økologisk kylling overlår
3 ss olje til steking
1 ts salt
- KRAFT
1,5 l vann
25 g ingefær i strimler
1-2 chilier
2 vårløk
4 ss soyasaus
2 ss kylling buljong pulver
2 ss mirin
1/4 ts salt
- TILBEHØR
Ramen nudler /eggnudler
1-2 hakket chili
Mais
Sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Fileter kyllingen og dryss på med 1 ts salt fordelt på begge sidene av alle filetene.Varm olje i en kjele på medium høy varme og stek kyllingen med skinnet ned først i ca. 5-6 minutter, frem til skinnet blir gyllenbrun og sprø. Snu og stekes i ca. 3-4 minutter til. Legg kyllingen over på et fat.
- Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær og chili i oljen som vi stekte kyllingen. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2 minutter før du tilsettter vann, soyasaus, mirin, buljong pulver og salt.
- Sett på lokk og la kraften koke på medium varme høy i ca. 10 min. I mellomtiden kan du koke nudler.
- Sil ut kraften når den er klar over en bolle eller ta ut grønnsakene for en klar kraft. Når alle elementene til retten er klare, kan du legge ramen nudler i bollen og ha kraften over. Topp med kylling som du deler i mindre biter, chili, mais, vårløksringer og sesamfrø.



Ta en titt på flere nudelretter her!
TIPS:
- Kylling buljong pulver fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker, fra merket Ajinomoto eller Knorr.
- Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og du kan fint erstatte med å smake til med sukker eller brunt sukker.
Klem TuTu