Crispy Chicken Med Spicy Majones

Annonse – Saitaku

Også kalt karaage på japansk. Denne smaksrike, marinerte kyllingen er innbakt med sprø panering av panko som kan serveres som fingersnacks eller sammen med ris. Her får du i tillegg en deilig wasabi majones som balanserer og løfter smakene.

Her bruker jeg produkter fra Saitaku som du kan få tak i hos de fleste daligvareforrretninger eller på oluf.no.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 600 g økologisk kylling lårfilet

  • 1 hakket hvitløk

  • 2 ss Saitaku soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts revet ingefær

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • PANERING
  • 100 g hvetemel

  • 50 g maisenna

  • 50 g Saitaku panko

  • WOKET ASPARGES
  • 500 g asparges

  • 2 ss Saitaku soyasaus

  • 0,5 dl vann

  • 1 ss olje

  • 1 ss honning

  • TILBEHØR
  • Saitaku kokt ris

  • Saitaku Wasabi Majones

  • Saitaku sesamfrø

  • Sitronbåter

  • Olje til fritering

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del kyllingen i 3×3 cm store biter og mariner den i minst 30 minutter.
  2. Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Oljen bør stå høyt nok i kjelen til å dekke kyllingen. Hvis du har for mye oppi samtidig, senker du temperaturen, så friter heller kjøttet i flere omganger. Dersom oljen er for varm og kjøttet brunes for fort, kan du senke temperaturen til middels.
  3. Bland sammen paneringen i en liten skål og rull kyllingen i melblandingen. Sørg for at hver bit er godt dekket. F.eks. halvparten av gangen ettersom hvor mye du får plass til i pannen.
  4. Sjekk om oljen er varm nok, ved å legge litt panko oppi: Den skal flyte opp umiddelbart, men det skal ikke ryke av oljen. Kyllingen stekes i 6–8 minutter mens du snur den jevnlig.
  5. Mens kyllingen friteres, kan du varme opp en annen panne med olje på middels høy varme til asparges. Tilsett asparges og stek i noen få minutter før du tilsetter vann og alle smakstilsetninger. Sett på lokk og la de dampe i ca. 3-5 minutter etter hvor sprø eller myke du foretrekker dem.
  6. Server med wasabi majonesen som dipp med sitronbåter, og ha ris og grønnsaker til hvis du ønsker det.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*