Annonse – Saitaku
Også kalt karaage på japansk. Denne smaksrike, marinerte kyllingen er innbakt med sprø panering av panko som kan serveres som fingersnacks eller sammen med ris. Her får du i tillegg en deilig wasabi majones som balanserer og løfter smakene.
Her bruker jeg produkter fra Saitaku som du kan få tak i hos de fleste daligvareforrretninger eller på oluf.no.
Ingredienser for 4 porsjoner
- KYLLING MARINADE
600 g økologisk kylling lårfilet
1 hakket hvitløk
2 ss Saitaku soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts revet ingefær
1 ts sukker
1/4 ts pepper
- PANERING
100 g hvetemel
50 g maisenna
50 g Saitaku panko
- WOKET ASPARGES
500 g asparges
2 ss Saitaku soyasaus
0,5 dl vann
1 ss olje
1 ss honning
- TILBEHØR
Saitaku kokt ris
Saitaku Wasabi Majones
Saitaku sesamfrø
Sitronbåter
Olje til fritering
FREMGANGSMÅTE:
- Del kyllingen i 3×3 cm store biter og mariner den i minst 30 minutter.
- Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Oljen bør stå høyt nok i kjelen til å dekke kyllingen. Hvis du har for mye oppi samtidig, senker du temperaturen, så friter heller kjøttet i flere omganger. Dersom oljen er for varm og kjøttet brunes for fort, kan du senke temperaturen til middels.
- Bland sammen paneringen i en liten skål og rull kyllingen i melblandingen. Sørg for at hver bit er godt dekket. F.eks. halvparten av gangen ettersom hvor mye du får plass til i pannen.
- Sjekk om oljen er varm nok, ved å legge litt panko oppi: Den skal flyte opp umiddelbart, men det skal ikke ryke av oljen. Kyllingen stekes i 6–8 minutter mens du snur den jevnlig.
- Mens kyllingen friteres, kan du varme opp en annen panne med olje på middels høy varme til asparges. Tilsett asparges og stek i noen få minutter før du tilsetter vann og alle smakstilsetninger. Sett på lokk og la de dampe i ca. 3-5 minutter etter hvor sprø eller myke du foretrekker dem.
- Server med wasabi majonesen som dipp med sitronbåter, og ha ris og grønnsaker til hvis du ønsker det.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu