Annonse – SALMA®
Min siste oppskrift sammen med SALMA® for denne gang, og jeg er så takknemlig for dette samarbeidet, det fine teamet jeg har fått jobbet med og ikke minst alle de spennende oppskriftene vi har laget sammen. Jeg har postet et utvalg av disse på bloggen, men resten finner du deres nettside. Denne gangen er det smakfull stekte nudler med den samme klassiske sausen jeg pleier å bruke, men enda enklere, raskere og like godt med laks og sprø grønnsaker! Håper du vil teste 🙂
Ingredienser 4
- MARINADE
350 g SALMA belly loin i terninger
1 ss olje
1/2 ts pepper
1/4 ts salt
- GRØNNSAKER
250 g pak choy
200 g bønnespirer
- SAUS
2 ss lys soyasaus
2 ss østersaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss sesamolje
1-2 ss sukker
1 ss asiatisk kylling buljong
1/4 ts salt
- ANNET
350 g tørkede eggenudler
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Bland godt sammen slik at sukkeret løser seg opp.
- Kok nudlene til de akkurat slipper formen og fortsatt har tyggemotstand. Del bok choy opp i båter eller knekk av som salatblader.
- Del SALMA® opp i spisestore terninger. Varm en panne på middels høy varme, tilsette olje og stek laksen i 2-3 minutter, eller lengre hvis du ønsker laksen gjennomstekt. Legg laksen over på et fat.
- Ha boy choy opp i den samme pannen som du stekte laks og stek i 2-3 minutter. Ha deretter i nudler og bønnespirer. Bland godt og stek i 3-4 minutter slik at nudlene blir varme igjen.
- Tilsett saus, bland godt og stek i 2-3 minutter. Vend inn laksen og stek videre i 1-2 minutter.
- Dryss over hakket vårløk før servering. Ønsker du et ekstra kick kan du servere retten med Sriracha eller chiliolje.
TIPS:
- Jeg bruker lys og mørk soyasaus fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu