Annonse Go-Tan
Kan jeg friste med spicy Sriracha chicken med Sriracha Mayo i dag? En uimotståelig kombinasjon av kremet, sticky og spicy som lages på maks 20 minutter med produkter fra Go-Tan, og kan både serveres med nudler og ris. Her topper vi med deres Sriracha Mayo i tillegg for ekstra kick og kremet smak.
Srirachasausen er laget etter Go-Tan’s egen familieoppskrift, som har røtter i Indonesia. Sriracha er blant de faste sausene vi alltid har stående hjemme. Vi bruker den ofte i nudelsupper som pho eller for å spice opp stekt ris, dumplings, bao osv. Sausen passer også godt til andre ikke asiatiske retter som f.eks. omeletter, sandwich, gryter, pizza og salater.
Ingredienser for 4 porsjoner
- KYLLING
600 g økologisk lårfilet/overlår av kylling
3 ss maisenna
2 ss olje
- SAUS
2 fedd hakket hvitløk
3 ss soyasaus
2 ss Gotan Sriracha
1-2 ss flytende honning
1 ss sesamolje
- ANNET
Kokt ris/nudler
Go-Tan Sriracha Mayo
Brokkolini eller andre grønnsaker
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Fjern bein av overlårene. Varm en panne på middels høy varme med olje. Vend kjøttet med maisenna og stek i oljen i ca. 3-4 minutter på hver side til gjennomstekte.
- I mellomtiden kan du koke/dampe/steke grønnsakene du ønsker å bruke. Bland også sammen sausen. Her smaker du til etter hvor spicy du foretrekker. PS! Jeg bruker alltid måleskjeer for konkrete mål.
- Ta ut kyllingen og ha kun 1 ss med olje igjen i pannen. Tilsett sausen i pannen og la det frese i ca. 1 minutt. Skru ned til lav varme og vend inn kyllingen. Når sausen har trukket seg inn etter noen minutter er retten klar.
- Dryss over med litt hakket vårløk og topp med Sriracha Mayo. Serveres med ris/nudler og brokkolini eller andre grønnsaker til.



Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu