Mango Sago

Vår go-to dessert i Hong Kong. Søt, kremet og forfriskende i sommervarmen og samtidig utrolig enkel og rask å lage 🙂 Kun med 4 ingredienser kan du imponere med denne lekre mango desserten, som virkelig er perfekt for sommeren.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 100 g sago perler/ små hvite tapioka perler

 • 2 liter vann

 • 3 mangoer (ca. 1,5 kg)

 • 250 g kokosmelk

 • 50-75 g søt kondensert melk

FREMGANGSMÅTE:

 1. Kok opp 1 liter vann på høy varme. Når det fosskoker, tilsetter du sago perlene og rører godt om og la det koke i ca. 3 minutter. Senk til middels høy varme og la det rekke i ca. 20 minutter (kan variere etter hvilke merke du bruker), helt til perlene blir gjennomsiktige. Da er de klare og du kan sile ut perlene og skylle godt med kaldt vann. La vannet renne godt av i minst 5 minutter.
 2. bruk gjerne kalde mango. Skrell mangoen og kutt opp i spisestore biter. Du skal stå igjen med ca. 900 g uten stein og skall. Sett ca. 200 g til side som topping senere.
 3. I en blender, tilsett mango, kokosmelk, kondensert melk og vanilje essens. Her kan du smake til med kondensert melk gravis etter hvor søte mangoene er. Blend til en helt smooth blanding. Du kan gjerne la blandingen ligge noen timer i kjøleskapet om du ønsker en ekstra kald dessert, eller bare servere med en gang med litt isbiter.
 4. Hell ut blandingen og vend inn sago perlene. Serveres med litt mango biter som toppen og noen teskjeer med ekstra kokosmelk om ønskelig. Denne skal serveres kald og være kremet og forfriskende. Du kan gjerne også ha oppi knuste isbiter.

TIPS:

 • Bruk gjerne søte pakistanske/thai mango fra asiatiske matbutikker for best smak.
 • Sago perler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*