Denne oppskriften fikk jeg forespørsel fra flere av dere å lage, da den har vært trendy en stund på TikTok. Nå har jeg laget min enkle og raske versjon som er spicy, smaksrik og utrolig smakfull. Her kan du spise med kun salat som wrap, eller med ris i tillegg for å bygge ut retten. Har du kimchi eller andre syltede grønnsaker, passer det utrolig godt til denne retten.
Lyst til å lage kimchi? Du finner oppskriften i min første bok som er på 50% tilbud hos Norli her nå 🙂
Ingredienser for 4 porsjoner
- MARINADE
900 g nakkekotelletter uten bein
2 fedd hakket hvitløk
1 løk i skiver
2 ss gochugaru
4 ss soyasaus
2 ss brunt sukker
1 ss mirin
1 ss sesamolje
1 ss gochujang
1/2 ts salt
- ANNET
Kokt ris
1 hakket vårløk
Ristede sesamfrø
2 ss olje
Salat, chili, hvitløk
FREMGANGSMÅTE:
- Del nakkekotelletter i passelige tynne skiver på ca. 0,5 cm på skrå. Bland sammen marinaden i en bolle uten løk og kjøttet. Når du får en jevn blanding blander du kjøttet og løken godt inn i marinaden.
- La kjøttet marineres i minst 20 minutter til 1 time. Forbered ris og grønnsaker.
- Varm en panne på middels høy varme med 2 ss olje. Stek kjøttet til gjennomstekt og bland jevnlig.
- Serveres med ris og grønnsaker der du lager wrap.
TIPS:
- Gochugaru og gochujang kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Sistnevnte anbefales merket CJW Hot pepper paste med gull lokk, da den er rund og god i smaken.
- Her bruker jeg koreansk soyasaus, bruker du andre typer må du smake til.
Ha en riktig fin dag.
Klem TuTu