Enkel Og Rask Stekt Ris

Annonse – Throw No More

Vet du hva det beste med stekt ris er? At du enkelt kan bruke ingredienser og råvarer du finner og har, steke alt sammen og få et fullverdig måltid. Sammen med Throw No More har jeg vært med på å redde datovarer, som vil si nedsatte varer som er i ferd til å bli kastet, kun fordi det er kort tid igjen til siste forbruksdag. Med appen i baklommen kan du enkelt finne dine nærmeste butikker, se hva som har blitt nedsatt i sanntid og planlegge middagen på kort tid, og samtidig gjøre en god sparing for miljøet og lommeboka 🙂 

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 750 g kokt ris

  • 260 g pølser i skiver

  • 100 g frosne erter

  • 100 g mais

  • 3 sammenpiskede egg

  • 1 gulrot i terninger

  • 1 hakket hvitløk

  • 1/2 hakket løk

  • Olje til steking

  • SAUS
  • 2 ss soyasaus

  • 3 ss østerssaus

  • 1 ss kylling buljong

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm 1 ss olje i en non stick wok eller stor panne på middels høy varme. Tilsett eggene og vend frem og tilbake til du får en fast eggerøre. Legg til side på en tallerken.
  2. Ha oppi 2 ss ekstra olje på samme varme i pannen. Fres løk og hvitløk sammen til gyllen før du tilsetter pølser og steker i 2-3 minutter. Ha deretter oppi resterende grønnsaker og stekes i 2-3 minutter til.
  3. Vend inn risen i noen minutter til den blir varm dersom du bruker kald ris.
  4. Bland sammen sausen, hell over risen og bland alt godt sammen. La smakene sette seg i noen minutter til mens du blander jevnlig. Dryss på med hakket vårløk eller gressløk og server.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*