Crispy Mandu

Har du prøvd hjemmelaget dumplings før? Disse crispy og saftige koreanske mandu, som betyr dumplings på koreansk er virkelig blant favoritt fyllene jeg har laget. De er ekstra kjente for å være store med masse fyll på innsiden. Sammen med en søt, syrlig og spicy dipp er de helt uimotståelige.

Ingredienser for ca. 32-36 dumplings

  • FYLL
  • 200 k kjøttdeig av storfe

  • 100 g tørket japchae/koreanske nudler (les tips)

  • 75 g hakket garlic chive

  • 1 revet gulrot

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1/2 hakket løk

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts salt

  • SAUS
  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss vann

  • 1 ss sukker

  • 1 ss eddik

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 løk i deler

  • Gochugaru om du ønsker sterk

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kok opp varm til det fosskoker. Tilsett glassnudler og kok de til fremdeles litt hardere enn al dente. Sil ut vannet, skyll godt i kaldt vann og deler i 2 cm store deler.
  2. Varm 2 ss olje på middels høy varme. Fres løk og hvitløk til gyllen. Tilsett kjøttdeig og stek til nesten gjennomstekt før du tilsetter glassnudler, gulrot, garlic chive og alle smakstilsetningene. Skru opp på høy varme og stekes i ca. 3-4 minutter til.
  3. Legg ca. 1 ss med fyll i midten av dumplings arket. Pensle litt vann langs kanten og klyp begge kantene sammen og lag litt volangformede brett. Evt. kan du brette som gyoza.
  4. Varm en panne med ca. 2 ss olje på middels til middels høy varme. Når pannen er varm, legger du på dumplingsene. Stek først bunnen til gyllenbrun og sprø, deretter begge sidene.
  5. Stek skånsom slik at de får en fin farge. Serveres med sausen.

TIPS:

  • Dumplings ark kan kjøpes fra frysedisken på asiatiske matbutikker. Tines minst 2 timer på kjøkkenbenken eller natten over i kjøleskapet.
  • Koreanske glassnudler/japchae eller søtpotet nudler de også kalles for kjøpes også fra asiatiske matbutikker. Bruker du vanlige glassnudler, kan du justere opp mengden noe.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*