Tempura Scampi Salat Med Sesamdressing

Annonse – Saitaku

Frister det med en frisk, sprø og kremet salat nå i det fine sommerværet? Da anbefales det virkelig å teste denne sammensetningen med tempura scampi og deilig sesamdressing. Enklere blir det ikke når du både kan bruke Saitaku sin tempura mix og panko til tempura, i tillegg til allerede ferdig ristede sesamfrø til dressingen.

I denne oppskriften bruker produkter fra Saitaku, som du kan finne i de fleste dagligvare forretninger, eller på Oluf Lorentzen sin nettsiden her!

Ingredienser for 4 porsjoner

  • TEMPURA SCAMPI
  • 12-16 scampi

  • 1 pose Saitaku tempura mix

  • 150 ml iskaldt vann

  • 100 g Saitaku panko

  • SESAMDRESSING
  • 5 ss majones

  • 3 ss Saitaku sesamfrø

  • 1 ss Saitaku riseddik

  • 1 ss honning

  • 1 ss vann

  • 1 ss sesamolje

  • Litt lime/sitronsaft (valgfritt)

  • SALAT
  • 300 g salatmiks

  • 15 cherry tomater i halve

  • 1 mango i terninger

  • 1 avokado i skiver/terninger

  • 1/2 agurk i skiver

  • Litt salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å rense og fjerne skallene på scampiene, men behold gjerne den nederste delen på halene på. Fjern ryggraden og rens scampiene.
  2. Legg de på ryggen og lag ca. ca. 4-5 kutt bortover som er på maks 0,5 cm. Snu deretter scampien og press den ned. Du skal høre at det “knekker” litt i scampien. Dette er for at de skal være rette og fine mens vi panerer og frityrsteker.
  3. Varm olje til frityrsteking i en kjele eller panne på middels høy varme. Oljen bør være minst 5 cm dypt.
  4. Lag tempura miksen med iskaldt vann som anvist på pakken Sjekk om oljen er klar ved å droppe en panko bit oppi. Oljen skal ikke ryke, og panko biten skal flyte opp fortløpende.
  5. Ta tak i halen og dypp en scampi av gangen oppi røren. Løft den opp og la litt av røren renne av før du legger den over til panko. Rull frem og tilbake slik at den blir godt dekket før du legger oppi oljen. Du kan også fint lage opptil 5-6 stk før du steker de samtidig.
  6. Snu jevnlig og stekes i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Blir de fort rask bruke, kan du justere på varmen.
  7. Lag sesamdressing ved å kverne sesamfrø i en kverner eller smoothieblender til grovt pulver. Bland inn resten av ingrediensene og smak til med lime/sitron.
  8. Ha all salaten i en bolle og server med tempura scampi og sesamdressing.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*