Vietnamesisk Stekte Nudler Med Biff

Også kalt huu tieu xao bo på vietnamesisk. Disse nudelstrengere ligner mye på pho og pad thai nudler, men inneholder høyere innhold av tapioca stivelse og gir derfor en herlig og chewy tekstur. Beste stekte nudelen med risnudler jeg har laget, i følge Tuan, og jeg er absolutt ikke uenig 🙂 Denne chewy teksturen er så tilfredstillende å spise, sammen med saftig biff og sprø grønnsaker som du enkelt kan variere med. Nederst i oppskriften finner du alle mine tips.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • BIFF MARINADE
 • 400 g entrecote

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 1 ss østerssaus

 • 1 ss olje

 • 1 ss maisenna

 • 1 ts soyasaus

 • SAUS
 • 1 dl vann

 • 3 ss østersaus

 • 2 ss mørk soyasaus (les tips)

 • 2 ss soyasaus

 • 2-2,5 ss sukker

 • 1,5 ss kylling buljong

 • 1 ss olje

 • 1/4 salt

 • 1/4 ts pepper

 • ANNET
 • 500 g bok choy i deler

 • 400 g huu tieu nudler (les tips)

 • 1 blomkål i buketter

 • 1 gulrot i strimler

 • 2 ss olje

FREMGANGSMÅTE:

 1. Del biffen opp i tynne skiver og marineres i rundt 15 minutter.
 2. Kok opp vann og legg oppi nudlene når vannet koker. Kokes i noen minutter til nudlene slippes opp formen og skal fremdeles være chewy og litt hardere enn al dente. Skylles med lunkent vann og settes til avrenning.
 3. I mellomtiden kan du forberede grønnsakene og blande sammen sausen i en bolle. Med blomkål kan du bruke denne metoden slik at de blir jevn stekt sammen med resten av grønnsakene. La blomkål trekke i 1-2 minutter etter hvor sprø eller myke du foretrekker dem. De skal også etterstekes.
 4. Varm opp 2 ss olje i en panne på middels høy varme. Stek biffen til akkurat gjennomstekt.
 5. Ha oppi alle grønnsakene og stek sammen i ca. 2 minutter til.
 6. Tilsett nudler og sausen. Bland alt godt sammen så nudlene får en fin farge. Vend jevnlig i ca. 5-7 minutter til, slik at nudlene får en god og passelig chewy konsistens. Da er denne klar til servering.

TIPS:

 • Huu tieu er tynnere og mer chewy enn f.eks. pho eller pad thai nudler, grunnet høyt innhold med tapioka stivelse. Jeg bruker merket fra Phuong Viet – med OK på, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Bruker du andre merker kan du tilpasse koketiden etter hvor chewy de er. Her ønsker vi å koke til akkurat før de er helt klare, da vi også skal ettersteke dem med saus.
 • Du kan fint bruke andre grønnsaker som sopp, bønnespire, løk, purre og lignende.
 • Andre proteiner som svin, tofu, kylling, reker, sjømat kan fint brukes.
 • Her bruker jeg kinesisk mørk soyasaus fra Lee Kum Kee, bruker du andre thai mørk soysaus som f.eks. fre Healthy boy brand, kan du smake til med sukkermengden da den er noe søtere i smak. Kyllign buljong anbefales fra merket Ajinomoto eller asiatisk Knorr.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*