Teriyaki Kylling Med Ris Og Agurksalat

Annonse – Saitaku

Lyst på en smakfull, enkel og rask risbolle med teriyaki kylling på maks 30 minutter? Her får du også en frisk agurk salat som tar kort tid å blande sammen, og gir en nydelig sammensetning med kyllingen. Helt super som familiemiddag med smaker alle vil like.

Her bruker jeg produkter fra Saitaku som du kan finne hos de fleste dagligvare forretninger. Merk at oppskriften og målene er skrevet ut i fra Saitaku sin flytende og tynne teriyaki saus, som gir den mest optimale smaken. Det samme gjelder riseddiken.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g lårfilet av kylling

  • 25 g maisenna

  • 2 ss olje til steking

  • 1 flaske Saitaku teriyaki saus

  • 1-2 ss flytende honning

  • 1 ss sukker

  • AGURK SALAT
  • 2 sjalottløk i skiver

  • 1 agurk i skiver

  • 100 ml Saitaku riseddik

  • 25-50 g sukker

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • Kokt ris (Saitaku)

  • Saitaku ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del agurk og sjalottløk i tynne skiver på ca. 0,5 cm. Rødløk kan også brukes om du ikke har sjalottløk. Bland inn Saitaku sin riseddik, sukker og salt til sukkeret smelter. Settes kald frem til servering.
  2. Del hvert lårfilet i ca. 2-3 cm like store biter og vendes sammen med maisenna i en bolle.
  3. Varm 2 ss olje på middels høy varme i en panne. Spre kjøttet godt utover pannen og la de steke først på den ene siden, før du snur om og steker til gyllen og nesten helt gjennomstekt på andre siden.
  4. Tilsett en hel Saitaku teriyaki saus, sukker og honning over kyllingen. Bland godt opp, senk varmen ned til middels varme, og la sausen trekke inn i kjøttet og redusere i ca. 5-6 min.
  5. Rør jevnlig og smak til med hvor søtt du foretrekker. Vend helt til slutt inn litt hakkede vårløk og Saitaku sin ristede sesamfrø
  6. Når kyllingen er klar, serverer du den sammen med kokt ris og agurksalaten til. Ha over den gode sausen som virkelig er helt nydelig med ris, og dryss på med litt ekstra ristede sesamfrø for ekstra aroma.

TIPS:

  • Lårfilet anbefales da de er mørere og saftigere i smak og konsistens.
  • Saitaku sin sushi ris kan fint bruke til denne oppskriften. Her koker du risen etter fremgangsmåten på pakken, og sløyfer eddiken og alt som skal vendes inn til sushi ris.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*