En enkel, rask og helt nydelig koreansk gryte, fullstappet med aromatiske og sterke smaker som går helt nydelig med kokt ris. Dakdoritang, som denne heter på koreansk består av saftig kylling, poteter, gulrøtter og løk som blir kokt i en spicy chilisaus. Lyst til å imponere til middag uten å måtte bruke altfor mye tid på kjøkkenet? Da er denne midt i blinken 🙂
Ingredieser for 4-5 porsjoner
600 g kyllinglår
500 g småpoteter
2 fedd hakket hvitløk
1 gulrot
1 løk
- SAUS
5 ss soyasaus (les tips)
3 ss gochujang
2-3ss gochugaru (koreansk chili flakes)
2 ss sukker
1 ss sesamolje
1/2 ts salt
- ANNET
5 dl vann
2 ss olje til steking
Kokt ris
Hakkede vårløk
Ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Del potete i ca. 3 cm tykke deler og gulroten i ca. 1 cm tykke skiver. Løk kan deles i 6-8 store deler.
- Bland sammen sausen i en bolle og smak til etter hvilke soyasauser du bruker (les tips). Her må du tilpasse etter hvor sterk dere ønsker.
- Varm olje på middels høy varme og tilsett hvitløk sammen med kyllingen. Når kyllingen får en jevn stekeskorpe etter ca. 5 minutter, kan du tilsette sausen. Bland godt opp i noen minutter slik at kyllingen får en ordentlig fin rødfarge.
- Ha oppi poteter, gulrøtter og løken sammen med 5 dl vann. Bland godt opp, sett på lokk, og la det koke i ca. 15-20 minutter.
- Rør om etter at halve tiden er gått. Når kjøttet er ferdig kokt og grønnsakene møre, løfter du av lokket og lar sausen koke ned og tykne noe i ca. 5 minutter til.
- Topp med hakket vårløk og ristede sesamfrø. Srveres med ris.
TIPS:
- Bruk gjerne koreanske soyasauser til denne oppskriften, f.eks. Jin eller Sempio fra asiatiske matbutikker. Har du ikke dette, kan Maggie eller Golden Mountain anbefales, da de ikke gjør retten for salt.
- Du kan fint bruke overlår eller lårfilet uten bein, men juster koketiden dersom det kun er kjøtt som skal kokes.
Ha en fin dag,
Klem TuTu