Japansk Rullekake Med Ostekrem, Jordbær Og Appelsin

Ønsker du å bake noe enkelt frisk, saftig og godt til helgen eller til 17.mai? Japanske rullekaker er alltid vår go-to på kakebordet. Ikke er denne enkel å lage, men den sky-lette kakebunnen, friske fruktkremen og hele sammensetningen, gjør det denne alltid populær her hjemme 🙂

Du finner alle mine tidligere japanske rullekaker her.

Ingredienser til en rullekake i langpanne

  • BUNN
  • 5 eggeplommer

  • 100 g sukker

  • 50 ml melk

  • 50 ml nøytral olje

  • 100 g hvetemel

  • 25 g bakekakao

  • 10 g maisenna

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 ts bakepulver

  • 1/2 ts natron

  • 1/4 ts salt

  • Konditorfarge om ønskelig

  • MARENGS TIL BUNN
  • 5 eggehviter

  • 1/4 ts cream of tartar (les tips)

  • 75 g sukker

  • FYLL
  • 250 g kremost (gjerne den med ananas og mandarin smak)

  • 200 ml kremfløte

  • 50 g sukker

  • 1 ts vanilje sukker

  • 200 g jordbær i terninger

  • 100 g appelsin i biter

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Forvarm ovnen på 175 gram over og under varme. Dekk med bakepapir over en stor langpanne på ca. 38×35 cm eller ligende mål går fint.
  2. Visk eggeplommer på medium hastighet med 1 ss sukker av gangen til du får en lys og tykk eggedosis. Det vil ta ca. 5-6 minutter. Tilsett melk, olje og evt. oransje/rød konditorfarge og visk på lav til alt akkurat er blandet inn.
  3. Bland sammen de resterende tørre ingrediensene i en bolle, og sikt det inn i blandingen. Miks på lav hastighet til alt akkurat godt blandet.
  4. For marengsen, visker du først eggehvitene på lav hastighet i ca. 30 sekunder til det skummer. Tilsett cream of tartar og visk i 30 sekunder til, før du tilsetter 1 ss av sukkeret av gangen og pisker frem til marengsen akkurat er stiv nok til å løfte bollen oppned.
  5. Vend 1/3 av marengsen forsiktig inn i røren av gangen helt frem til den er akkurat godt blandet sammen. Hell røren over langpannen. Smør alt jevnt ut og bank formen ned i benken et par ganger. Stekes midt i ovnen i ca. 13-15 minutter. Sjekk at den er ferdig med en tannpirker. Den skal komme ut helt tørr.

KREM:

  1. Pisk kremosten i en bolle på middels hastighet i ca. 1 minutt. Tilsett kremfløte, sukker og vaniljesukker. Pisk på lav hastighet til du får en fast og fin krem. Du skal klare å lage en skille midt i kremen uten at den går tilbake.
  2. Del opp jordbær og appelsin i terninger og ha de i egen bolle.

RULLE:

  1. Ta ut bunnen legg et kjøkkenhåndkle over. Plasser et rist over håndkle, ta tak i både langpannen og ristet, og snu kaken oppned. Ta av langpannen og dra forsiktig av bakepapiret. La bunnen avkjøles helt.
  2. Jeg foretrekker å snu bunnen oppned en gang til, slik kremen blir lagt på den glatte siden – her velger du selv. Når bunnen er avkjølt, fordeler du kremen jevnt over og topp med jordbær og appelsin over kremen.
  3. Rull bunnen moderat stramt og fin, den lengste veien fremover. Pakk den inn med plastfolie eller bakepapir og settes kald i kjøkeskapet i minst 45 min før servering.

Denne herlige kaken varer opptil tre dager i kjøleskapet, men jeg er sikker på at den blir spist opp før det 🙂

TIPS:

  • Cream of tartar er til å stabilisere eggehvite, og kan kjøpes fra blant annet apoteket eller diverse kjøkkenbutikker. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte med ca. 1/2 ts fersk sitron saft.
  • Ønsker du mer sjokoladesmak og mindre krem, kan du også regulere mengdene til 2 dl kremfløte med 1 ss sukker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*