Ønsker du å bake noe enkelt frisk, saftig og godt til helgen eller til 17.mai? Japanske rullekaker er alltid vår go-to på kakebordet. Ikke er denne enkel å lage, men den sky-lette kakebunnen, friske fruktkremen og hele sammensetningen, gjør det denne alltid populær her hjemme 🙂
Du finner alle mine tidligere japanske rullekaker her.
Ingredienser til en rullekake i langpanne
- BUNN
5 eggeplommer
100 g sukker
50 ml melk
50 ml nøytral olje
100 g hvetemel
25 g bakekakao
10 g maisenna
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
Konditorfarge om ønskelig
- MARENGS TIL BUNN
5 eggehviter
1/4 ts cream of tartar (les tips)
75 g sukker
- FYLL
250 g kremost (gjerne den med ananas og mandarin smak)
200 ml kremfløte
50 g sukker
1 ts vanilje sukker
200 g jordbær i terninger
100 g appelsin i biter
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Forvarm ovnen på 175 gram over og under varme. Dekk med bakepapir over en stor langpanne på ca. 38×35 cm eller ligende mål går fint.
- Visk eggeplommer på medium hastighet med 1 ss sukker av gangen til du får en lys og tykk eggedosis. Det vil ta ca. 5-6 minutter. Tilsett melk, olje og evt. oransje/rød konditorfarge og visk på lav til alt akkurat er blandet inn.
- Bland sammen de resterende tørre ingrediensene i en bolle, og sikt det inn i blandingen. Miks på lav hastighet til alt akkurat godt blandet.
- For marengsen, visker du først eggehvitene på lav hastighet i ca. 30 sekunder til det skummer. Tilsett cream of tartar og visk i 30 sekunder til, før du tilsetter 1 ss av sukkeret av gangen og pisker frem til marengsen akkurat er stiv nok til å løfte bollen oppned.
- Vend 1/3 av marengsen forsiktig inn i røren av gangen helt frem til den er akkurat godt blandet sammen. Hell røren over langpannen. Smør alt jevnt ut og bank formen ned i benken et par ganger. Stekes midt i ovnen i ca. 13-15 minutter. Sjekk at den er ferdig med en tannpirker. Den skal komme ut helt tørr.
KREM:
- Pisk kremosten i en bolle på middels hastighet i ca. 1 minutt. Tilsett kremfløte, sukker og vaniljesukker. Pisk på lav hastighet til du får en fast og fin krem. Du skal klare å lage en skille midt i kremen uten at den går tilbake.
- Del opp jordbær og appelsin i terninger og ha de i egen bolle.
RULLE:
- Ta ut bunnen legg et kjøkkenhåndkle over. Plasser et rist over håndkle, ta tak i både langpannen og ristet, og snu kaken oppned. Ta av langpannen og dra forsiktig av bakepapiret. La bunnen avkjøles helt.
- Jeg foretrekker å snu bunnen oppned en gang til, slik kremen blir lagt på den glatte siden – her velger du selv. Når bunnen er avkjølt, fordeler du kremen jevnt over og topp med jordbær og appelsin over kremen.
- Rull bunnen moderat stramt og fin, den lengste veien fremover. Pakk den inn med plastfolie eller bakepapir og settes kald i kjøkeskapet i minst 45 min før servering.
Denne herlige kaken varer opptil tre dager i kjøleskapet, men jeg er sikker på at den blir spist opp før det 🙂
TIPS:
- Cream of tartar er til å stabilisere eggehvite, og kan kjøpes fra blant annet apoteket eller diverse kjøkkenbutikker. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte med ca. 1/2 ts fersk sitron saft.
- Ønsker du mer sjokoladesmak og mindre krem, kan du også regulere mengdene til 2 dl kremfløte med 1 ss sukker.
Ha en fin dag,
Klem TuTu