Responsen har vært enorm etter at vi la ut denne på Instagram stories i går, og siden 99% ønsket seg oppskriften har vi skyndet oss med å skrive den ned til dere 🙂 Her kommer det en frisk, enkel, fargerik salat, fullpakket med aroamtiske smaker. Denne passer mellom 2-3 porsjoner om du serverer med ris eller ikke.
ingredienser for 2-3 porsjoner
400 g entrecote
Salt og pepper
Kokt ris/sticky rice
Olje til steking
- SAUS
10 cherry tomater
2 fedd hvitløk
1/2 agurk i skiver
1/2 rødløk i skiver
1/2 – 1 gulrot i mandolin strimler
1-2 ss thai chili
3 ss fiskesaus
2 ss palmesukker (ca. 50 g om du bruker kompakt)
1 lime
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å krydre biffen lett med pepper og salt. Varm en panne på middels høy varme med olje. Stek biffen når pannen er varm på ca. 2-3 minutter på hver side, etter tykkelsen og hvordan du foretrekker kjøttet.
- La gjerne den hvile 5-10 minutter før du deler den opp. I mellomtiden deler du opp grønnsakene.
- Dersom du bruker en morter og pistil, kan du banke sammen pamesukker og hvitløk (evt. vanlig sukker), til du får en fin og jevn blanding.
- Bank inn chili og ha oppi havlparten av tomatene. Klem ut kjernen slik at du får en frisk smak i sausen.
- Tilsett fiskesaus, rispulver og lime. Smak til etter hvor søtt, syrlig, salt og sterk du ønsker.
- Del opp biffen i skiver og vend den sammen med alle grønnsakene sammen med sausen. Serveres med en gang sammen med ris eller sticky rice.
- Dersom du ikke har morter og pistil, kan du blande sausen sammen til sukkeret er oppløst. Evt. banke den opp litt med kjøkkenhammer.
TIPS:
- Rice powder gir en utrolig god aroma og tekstur til salaten. Diverse asiatiske matbutikker selger også ferdiglaget. Ønsker du ikke, kan du fint bytte ut med ristede sesamfrø som du banker lett opp.
- Kan fint bruke laks, sjømat, kylling til denne oppskriften.
Klem TuTu