Crispy Tonkatsu

Annonse Saitaku

Tonkatsu er uten tvil en av våre favoritt japanske retter. Saftig svinekjøtt innbakt i sprø panering sammen med smakfull saus, ris og salat, er vanskelig å motstå når vi ser den på menyen. Med Saitaku sin tempura miks og panko, har det blitt enda enklere å lage denne hjemme, og du trenger derfor kun noen få ingredienser for å lage denne populære retten.

Saitaku er en autentiske serie av produkter, som skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. Du finner Saitaku i de fleste dagligvareforretninger og kan også bestille via Oluf Lorentzens nettbutikk.

Ingredienser for 2 porsjoner

  • TONKATSU
  • 2 nakkekoteletter

  • 1 pk Saitaku tempura miks

  • 75 g Saitaku panko

  • vann

  • Salt og pepper

  • TONKATSU SAUS
  • 2 ss ketchup

  • 1 ss østerssaus

  • 1/2 ss worcestershire saus

  • 1 ts Saitaku soyasaus

  • 1-2 ts sukker

  • SALAT OG TILBEHØR
  • Saitaku ris

  • 200 g hodekål i kunne skiver

  • 10 cherry tomater

  • Limebåter

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kutt hodekål i tynne strimler og legg den i iskaldt vann i ca. 10 minutter. La kålen renne av seg i en sil mens du blander sammen tonkatsu-sausen til kjøttet.
  2. Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Oljen skal dekke kjøttet.
  3. Bland sammen tempura miksen i en bolle som anvist på pakken. Merk at røren først kan virke tykk, men la den stå litt mens du forbereder kjøttet, så vil den få en mer flytende konsistens.
  4. Dersom du bruker nakkekotelleter med bein, kan du fjerne det først fra kotelettene. Bruk en kjøkkenhammer og bank jevnt på begge sider til kjøttet er ca. 1 cm tykt.
  5. Bland sammen Saitaku sin tempura miks som anvist på pakken. Legg panko over på et fat.
  6. Dryss lett på med salt og pepper på begge sider av nakkekotelletene. Når oljen er varm, dipper du den først oppi godt tempura miksen, løft opp kjøttbiten så røren renner litt av før du legger over på fatet med panko.
  7. Dekk godt med panko på begge sider og legges i oljen til frityrsteking. Snu om etter 4-6 minutter og stekes i 3-5 minutter til slik at begge sidene blir sprø og gyllenbrune.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*