Crispy Kylling Sommerruller Med Thai Chilisaus

Annonse Gotan

Hva frister mer enn friske og fargerike sommerruller i dette fine været? Fylt med crispy tempura kylling, dippet i nydelig thai sweet chili saus fra Go-Tan. Disse er også fylt med glassnudler som du finner fra Go-Tan sitt gode sortiment hos de fleste dagligvare forretninger. I tillegg til herlige grønnsaker, som du enkelt kan tilpasse etter egne smaker. Lekker og hverdagslig måltid på under 30 minutter.

Go-Tan er et nederlansk familieid selskap eid av brødrene Go, med en over 60 år lang historie med røtter fra Indonesia. I Norge kan du finne en rekke spennende asiatiske produkter i matbutikkene, blant annen woksauser, sambal oelek, sriracha saus, kokosmelk, glassnudler og mer 🙂

Ingredienser for 8-10

  • TEMPURA KYLLING
  • 200 g kylling bryst

  • 125 ml vann

  • 100 g mel

  • 1 ss olje

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • Panko

  • Olje til fritering

  • GRØNNSAKER OG ANNET
  • 100 g GO-TAN vermincelli glass noodles

  • 100 g rødkål i skiver

  • 1 mango i staver

  • 1 gulrøtter i strimler

  • Salat

  • 8-10 rispapir

  • GO-TAN sweet chili saus

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å koke GO-Tan sine glassnudler som anvist på pakken og settes over til et dørslag der du skyller godt med kaldt vann og til avrenning. Dette kan du fint gjøre flere timer i forveien. Forbered deretter alle grønnsakene.
  2. Del kylling brystet i lange fine biter på rundt 1×1 cm tykk. Du kan også kutte i avlange skiver om du ønsker.
  3. Varm olje til fritering på medium høy varme. Den bør være minst 5 cm dyp, og du kan bruke en mindre kjele og fritere i flere omganger for å spare på oljen.
  4. Bland sammen vann, mel, bakepulver og salt i en bolle. Ha panko i en annen skål. Sjekk om oljen er klar (oljen skal aldri ryke, da er den for varm. Legg en bit panko i oljen, og den skal flyte opp og begynne å fritere forltøpende.
  5. Dypp en og en bit av kylling først i røren, la den dryppe litt av seg før du ruller den i panko. Legges rett oppi oljen og friteres til gyllenbrun og sprø. Rør jevnlig og legges over på en rist.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Dypp rispapir i en bolle med lunkent vann i maks 3 sekunder, og legg det på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil mykne mens du legger på ingrediensene.
  2. Legg på salat, deretter litt av alle ingrediensene fint ved siden av og oppå hverandre. Jeg har laget ganske store ruller, men du kan også lage mindre. Løft opp rispapiret som er nærmest deg over alle ingrediensene, og rull over en gang. Brett inn kantene på begge sider.
  3. Ta ordentlig godt tak i sommerrullen, og rull hele veien over. Jo strammere, jo bedre. Serveres med GO-TAN sin Sweet chili sauce.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*