Tempura Kylling Maki Med Wasabi Majones

Annonse Saitaku

Visste du at sushi enkelt og raskt kan lages i ditt eget kjøkken? I dag har vi laget maki med sprøstekte tempura kylling og den nydelige wasabimajonesen fra Saitaku. En smaksrik kombo som faller i smak hos både store og små! Med gode produkter fra sortimentet og tydelige anvisninger på pakningene, kan du nå rulle dine favoritt makier og andre sushi versjoner.

Du finner alltid disse ingrediensene på oluf.no her, og også hos de fleste dagligvare forretninger. Denne uken vil du også finne alle Saitaku produkter på 30% rabatt hos Meny!

ingredienser til 4 ruller

  • SUSHI RIS
  • 350 ml vann

  • 250 g Saitaku ukokt sushi ris

  • 5 ss Saitaku sushi riseddik

  • 1 ts salt

  • 1 ts sukker

  • TEMPURA KYLLING
  • 1 kyllingbryst delt i 8 like store deler

  • 1 pk Saitaku tempura mix

  • 150 g iskaldt vann

  • Saitaku Panko

  • Frityrolje

  • ANNET
  • 2 Saitaku nori ark delt i halve

  • Saitaku ristede sesamfrø

  • 1/2 avokado i 8 skiver

  • Saitaku soyasaus, ingefær og wasabi

  • Saitaku bambus matte

  • Tobiko rogn (kan sløyfes)


FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

SUSHI RIS: Start med å koke sushirisen til fire maki ruller som anvist på pakken;

  1. Rens risen til vannet blir klart. Sil ut alt vannet og legg risen over i en kjele. Tilsett vann og skru på medium høy varme. La det få et ordentlig oppkok.
  2. Sett på lokk og senk varmen ned til lav. La det trekke i ca. 10 minutter. Løft opp lokket for en rask sjekk om det er tomt for vann. Legg på lokket igjen og kokes litt til om den ikke er. Er den helt tom for varm, legger du på lokket igjen, slår av varmen og lar risen stå ca. 13-15 min til. La risen bli helt ferdig kokt uten å løfte opp lokket underveis.
  3. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt medium varme til sukkeret løser seg opp. Avkjøl blandingen. 
  4. Når risen er ferdig kokt, vender du eddik blandingen forsiktig inn med en slikkepott eller risskje, slik at du ikke moser riskornet. Sett på lokket og la risen avkjøles mens du forbereder tempura kylling.

TEMPURA KYLLING:

  1. Varm olje til frityrsteking på middels høy varme. Del kyllingbrystet i 8 like store biter på langs. Maks 2 cm tykkelse.
  2. Bland sammen tempura miksen etter anvisningen på pakken.
  3. Ha panko oppi et fat. Dipp kyllingene i røren. Løft den opp og la litt av røren renne av før du legger den over til panko og ruller rundt slik at de fester seg.
  4. Legg de forsiktig ned i oljen og frityrstekes i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø.

HVORDAN RULLER VI? Se hvordan jeg ruller her.

  1. Rull bambus matten med folie for å hindre at risen klistrer seg i matten. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. 1/4 av risen på arket. Spre risen godt ut over hele norien uten at du moser riskornet.
  2. Strø et jevn lag med ristede sesamfrø, enten bare hvite, sorte eller en blanding av begge.
  3. Snu om på arket og legg på to skiver avokado og to tempura kylling.
  4. Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 
  5. Fukt kniven med vann og del rullene opp i 8 like store biter. Serveres med Saitaku sin wasabi majones, soyasaus og ingefær til.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*