Tradisjonelle ramen brukes ofte timesvis til dager å lage for å få den gode og dype kraften. På travle dager, er denne vår go-to oppskrift som tar deg rundt halvtimen å lage, men likevel gir deg de gode smakene i hverdagen. Denne gangen har jeg gjort en ny vri, for oss som er ekstra glad i spicy mat 🙂
Ingredienser for 4-5 porsjoner
- BIFF MARINADE
300 g entrecote
1 fedd hakket hvitløk
2 ss østerssaus
1 ss soysaus
1 ts honning
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- KRAFT
1,5 l vann
25 g ingefær i strimler
2 vårløk
4 ss soyasaus
3 ss kylling buljong pulver
2 ss gochugaru (koreansk chili pulver)
2 ss mirin
1/2 ts salt
- TILBEHØR
Olje til steking
Ramen/eggnudler til 4-5 porsjoner
Ramen egg/bløtkokt egg
2 pakchoy delt i båter
Ristede sesamfrø
Nori (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE:
- Del biffen i tynne skiver. Marineres i minst 15 minutter. Dersom du ønsker å lage ramen egg som tilbehør, kan du følge denne oppskriften!
- Varm 1 ss olje på middels høy varme. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær oppi. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2 minutter før du tilsettter vann, soyasaus, gochugaru, mirin og buljong pulver.
- Sett på lokk og la kraften koke på medium varme høy i ca. 10-15 min. Mens kraften koker kan du varme en annen panne på middels høy varme med 2 ss olje. Stek biffen til gjennomstekt i noen minutter.
- I mellomtiden kan du koke nudler til al dente. Pak choy kan enten kokes eller dampes.
- Ha nudler i dype boller, topp med alle tilbehørene og ha godt med kraft over. Øs gjerne litt av den gode kraften fra biffen også. Så er det bare å nyte.
TIPS:
- Ta en titt på andre ramen her.
- Ramen nudler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan fint bruke eggnudler også. Her har jeg brukt Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften.
- Mirin og asiatisk kyllingbuljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Sistnevnte anbefales merket Knorr eller Ajomoto.
Ha en fin dag,
Klem TuTu