Spicy Biff Ramen

Tradisjonelle ramen brukes ofte timesvis til dager å lage for å få den gode og dype kraften. På travle dager, er denne vår go-to oppskrift som tar deg rundt halvtimen å lage, men likevel gir deg de gode smakene i hverdagen. Denne gangen har jeg gjort en ny vri, for oss som er ekstra glad i spicy mat 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 300 g entrecote

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss soysaus

  • 1 ts honning

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • KRAFT
  • 1,5 l vann

  • 25 g ingefær i strimler

  • 2 vårløk

  • 4 ss soyasaus

  • 3 ss kylling buljong pulver

  • 2 ss gochugaru (koreansk chili pulver)

  • 2 ss mirin

  • 1/2 ts salt

  • TILBEHØR
  • Olje til steking

  • Ramen/eggnudler til 4-5 porsjoner

  • Ramen egg/bløtkokt egg

  • 2 pakchoy delt i båter

  • Ristede sesamfrø

  • Nori (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del biffen i tynne skiver. Marineres i minst 15 minutter. Dersom du ønsker å lage ramen egg som tilbehør, kan du følge denne oppskriften!
  2. Varm 1 ss olje på middels høy varme. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær oppi. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2 minutter før du tilsettter vann, soyasaus, gochugaru, mirin og buljong pulver.
  3. Sett på lokk og la kraften koke på medium varme høy i ca. 10-15 min. Mens kraften koker kan du varme en annen panne på middels høy varme med 2 ss olje. Stek biffen til gjennomstekt i noen minutter.
  4. I mellomtiden kan du koke nudler til al dente. Pak choy kan enten kokes eller dampes.
  5. Ha nudler i dype boller, topp med alle tilbehørene og ha godt med kraft over. Øs gjerne litt av den gode kraften fra biffen også. Så er det bare å nyte.

TIPS:

  • Ta en titt på andre ramen her.
  • Ramen nudler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan fint bruke eggnudler også. Her har jeg brukt Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften.
  • Mirin og asiatisk kyllingbuljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Sistnevnte anbefales merket Knorr eller Ajomoto.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*