Oyakodon: Japansk Risbolle Med Kylling Og Egg

Lyst til å starte uken med en middag som tar deg maks 15-20 min å lage? Fyldige, smakfulle og gode risboller er ofte et populært valg rundt jobbtidene i Japan, da Oyakodon/donburi er svært tilgjengelige for matpauser på travle dager. Her får du saftig marinert kylling, egg som er helt nydelig over ris.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g kylling lårfilet

  • 1 stor løk i skiver

  • 2,5 dl vann

  • 1 ss kylling buljong

  • 3 ss soyasaus

  • 2 ss mirin

  • 2 ss sukker

  • 1/4 ts pepper

  • 6 egg

  • 1 hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del kyllingen i spisestore biter på maks 3×3 cm store. Bland sammen med soyasaus, mirin, sukker og pepper. La det marinere i ca. 10 minutter.
  2. Del opp løken og bland kyllingen buljong pulveret sammen med 2 dl vann. Pisk sammen 5 egg lett sammen i en bolle.
  3. Varm en panne på middels høy varme med buljong vannet vi blandet sammen. Når det koker, tilsetter du løk og kyllingen.
  4. Etter ca. 5-7 minutter, eller når kyllingen er gjennomstekt, heller du over eggene. Venter ca. 30 sekunder før du bruker en slikkepott eller stekespade og rører lett frem og tilbake eggene. Eggene skal være kokt, men fortsatt saftige.
  5. Del opp i 4 porsjoner og topp det over varmt ris. Dryss over med hakkede vårløk, sesamfrø og gjerne litt japansk chilipulver om ønskelig.

TIPS:

  • Lårfilet anbefales for det saftigste resulatet. Du kan fint lage den samme med storfe (mørdbrad/entrecote).
  • Kylling buljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merkene Ajinomoto eller Knorr.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*