Vietnamesisk Pho Med Kylling

Pho er en aromatisk og uimotståelig vietnamesisk nudelsuppe. Kraften er ofte kokt i flere timer, ofte av kylling eller okse for å få de dype og gode smakene. I kokeboka mi, Alt Asiatisk, delte jeg mammas sin tradisjonelle versjon for opptil 8 porsjoner. Denne versjonen har jeg spist helt siden barndommen, og forbinder ofte den med helgemat der mamma hadde ekstra tid. I en travel hverdag har man ikke alltid tid til stå lenge på kjøkkenet, så i dag deler jeg en enklere versjon, mindre porsjoner og mindre tidskrevende. Her koker vi alt i samme gryte og sparer på flere trinn i hverdagen når du har cravings 🙂

Ingredienser for 4

  • KRAFT
  • 600 g kylling overlår

  • 50 g ingefær i deler

  • 25 g kandissukker(rock sugar) eller vanlig sukker

  • 3 stjerneanis

  • 1 løk i to uten skall

  • 1 kanelstang

  • 2,5 l vann

  • 2 ss asiatisk kylling buljong

  • 1 ss salt

  • ANNET
  • Pho nudler

  • Urter: koriander, vietnameisk vårløk, basillikum, bønnespirer

  • Limebåter

  • Løk i skiver

  • Hoisinsaus og Sriracha

FREMGANGSMÅTE:

  1. Skyll kyllingen godt i vann og tørk av med kjøkkenpapir.
  2. Bruk en stor kjele og varm den opp på middels høy varme. Legg løk og ingefær rett oppi pannen. Snu jevnlig og pass på at begge sidene får en jevn og fin brunfarge uten å bli brent.
  3. Stjerneanis og kanelstang trenger maks 1 minutt i varmen, så de legger du inn til slutt.
  4. Legg kyllingen oppi kjelen og tilsett vann, kyllingbuljong og salt. La det få et oppkok på høy varme. Du kommer til å se at det flyter opp skum på overflaten. Bruk en øsen/sil til å scoope det bort så mye som du klarer. Dette gir deg en ren og klar kraft.
  5. Sett på lokk og senk varmen til middels høy og la det koke i minst. 20 minutter til kyllingen er gjennomkokt og mør (har du god tid, kan du godt la den trekke opptil 40 minutter).
  6. I mellomtiden koker du opp pho nudler i en annen kjele som anvist på pakken du bruker.
  7. Ta ut kyllingen, grønnsakene og krydrene, slik at kraften er helt klar. Scoop vekk skum om det fremdeles er noe. Tilsett rock sugar og la det koke i ca. 5 min til til sukkeret er oppløst, så er kraften klar.
  8. Riv eller del kyllingen opp, og fjern beinet. Legg pho nudler i serveringboller. Topp med kylling, løk og urter. Øs over med den gode kraften så er det bare å nyte. Tilsett gjerne litt lime for ekstra frisk smak, og smak til med hoisinsaus og Sriracha om ønskelig (noen foretrekker å servere disse to som dipp til kyllingen i stedet for i kraften).

TIPS:

  • Asiatisk kylling buljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Ajimoto, Asiatisk Knorr eller Lee Kum Kee anbefales.
  • Rock sugar kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker. Smak til med sukker om du ikke har dette.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*