Pannestekte Dumplings Med Spicy Dipp

Har du vinterferie og ønsker noe ekstra godt på middagsbordet? Disse dumplingsene ble sprøstekt bunn og deilig dipping saus, gir deg garantert en velsmakende opplevelse. Ikke minst er det å brette dumplings med familien utrolig sosialt og gøy, og man kan selv velge og utvikle brettemetodene selv 🙂

Ingredienser til 22 dumplings

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av svin

  • 100 g finhakket hodekål

  • 1 finhakket vårløk

  • 1 fedd finhakket hvitløk

  • 1 ss potetmel

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Tinte gyoza ark

  • Olje til steking

  • 2 ss sesamolje

  • 1-1,5 dl kokende vann

  • DIPP
  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss riseddik/ eddik

  • 1/2 -1 ss sukker/honning

  • 1/2 ts sesamolje

  • Hakket vårløk

  • Chiliolje, tørket chili eller fersk chili for ekstra kick

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Bland fyllet godt sammen i en bolle og settes kald til marinering i ca. 30 minutter.
  2. Bruk gjerne måleskje og legg på med 1 ss i midten av dumplingsarket. Pensle på litt vann langs kanten. Brett de sammen til en halvmåne og klem godt sammen.
  3. Fold ca. 1cm tykk del av kanten av gangen bortover slik at de lapper over hverandre. Her kan du fint bruke hvilke metode du vil, som f.eks. den klassiske her.
  4. Stek mellom 10-12 gyoza av gangen i en stekepanne med ca. 1 spiseskje olje på medium høy varme i noen få minutter, til bunnen blir gyllenbrun.
  5. Hell i 1–1,5 dl kokende vann i stekepannen. Vannet skal være 1 cm dypt. Legg på lokket, og stek på fortsatt medium høy varme i 6-7 minutter, til alt vannet er fordampet. Ikke ta av lokket underveis, da forsvinner dampen du bruker til å steke dem med.
  6. Ta av lokket, og løs bunnen til gyozaene forsiktig med spisepinne eller skje. Tilsett 1 ss sesamolje og vend pannen for å fordele oljen jevnt utover. Skru ned varmen til lav og legg på lokket igjen og stek i i 2–3 minutter til, til bunnen blir sprø.
  7. Gjenta prosessen med resten og serveres med enten kun soyasaus eller spicy dippen over.

TIPS:

  • Frosne gyoza eller dumplingsark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket Happy Belly. Legg pakken ut til tining minst 2-3 timer i forveien eller i kjøleskapet kvelden før.
  • Du kan bruke hvilke som helst kjøttdeig eller vegetardeig som du ønsker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Nå har jeg spist dumplings minst en gang i uken det siste halvåret…etter at jeg fant oppskriftene dine! Takk for alle de gode matopplevelsene på eget kjøkken. <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*