Har du vinterferie og ønsker noe ekstra godt på middagsbordet? Disse dumplingsene ble sprøstekt bunn og deilig dipping saus, gir deg garantert en velsmakende opplevelse. Ikke minst er det å brette dumplings med familien utrolig sosialt og gøy, og man kan selv velge og utvikle brettemetodene selv 🙂
Ingredienser til 22 dumplings
- FYLL
200 g kjøttdeig av svin
100 g finhakket hodekål
1 finhakket vårløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss potetmel
1 ss soyasaus
1 ss østersaus
1 ts sesamolje
1 ts sukker
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- TILBEHØR
Tinte gyoza ark
Olje til steking
2 ss sesamolje
1-1,5 dl kokende vann
- DIPP
4 ss soyasaus
2 ss riseddik/ eddik
1/2 -1 ss sukker/honning
1/2 ts sesamolje
Hakket vårløk
Chiliolje, tørket chili eller fersk chili for ekstra kick
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Bland fyllet godt sammen i en bolle og settes kald til marinering i ca. 30 minutter.
- Bruk gjerne måleskje og legg på med 1 ss i midten av dumplingsarket. Pensle på litt vann langs kanten. Brett de sammen til en halvmåne og klem godt sammen.
- Fold ca. 1cm tykk del av kanten av gangen bortover slik at de lapper over hverandre. Her kan du fint bruke hvilke metode du vil, som f.eks. den klassiske her.
- Stek mellom 10-12 gyoza av gangen i en stekepanne med ca. 1 spiseskje olje på medium høy varme i noen få minutter, til bunnen blir gyllenbrun.
- Hell i 1–1,5 dl kokende vann i stekepannen. Vannet skal være 1 cm dypt. Legg på lokket, og stek på fortsatt medium høy varme i 6-7 minutter, til alt vannet er fordampet. Ikke ta av lokket underveis, da forsvinner dampen du bruker til å steke dem med.
- Ta av lokket, og løs bunnen til gyozaene forsiktig med spisepinne eller skje. Tilsett 1 ss sesamolje og vend pannen for å fordele oljen jevnt utover. Skru ned varmen til lav og legg på lokket igjen og stek i i 2–3 minutter til, til bunnen blir sprø.
- Gjenta prosessen med resten og serveres med enten kun soyasaus eller spicy dippen over.
TIPS:
- Frosne gyoza eller dumplingsark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket Happy Belly. Legg pakken ut til tining minst 2-3 timer i forveien eller i kjøleskapet kvelden før.
- Du kan bruke hvilke som helst kjøttdeig eller vegetardeig som du ønsker.
Ha en fin dag,
Klem TuTu
Nå har jeg spist dumplings minst en gang i uken det siste halvåret…etter at jeg fant oppskriftene dine! Takk for alle de gode matopplevelsene på eget kjøkken. <3
Ååå dette betyr så mye, tusen hjertelig takk for fine ord og tilbakemelding! Håper du finner flere fristende oppskrifter 😀 <3