Spicy Szechuan Pork

Årets første oppskrift på bloggen 🙂 Så gøy med gode tilbakmeldinger rundt årets første innlegg med “topp 10 mest populære retter 2021”, og høre hvor mange av dere som fant favorittene der. I dag lager jeg også en annen variant av klassikerne fra 2020, nemlig svin woket med grønnsaker og en spicy Szechuan saus. Her finner du tidligere versjoner med biff og kylling. Den største forskjellen er hvor raskt det tar å lage denne, da du ikke trenger å steke kjøttet separert. Perfekt til middag for hele familien, og du kan tilpasse styrken selv.

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

  • BIFF MARINADE
  • 2 nakkekoteller (ca.500 g)

  • 2 ss maisenna

  • 1 ss vann

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss matolje

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Olje til steking

  • SZECHUAN SAUS
  • 5 dl vann

  • 2 ss light soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss maisenna

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss honning

  • 1 ss kylling buljong pulver

  • 1-2 ss chiliolje

  • 1 ss Sichuan chilisaus

  • 1/4 ts salt

  • GRØNNSAKER
  • 1 brokkoli i buketter

  • 2 bokser bambus (227 g per boks)

  • 1 boks vannkastanje (227 g)

  • 1 paprika i skiver

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Fileter vekk beinet i kjøttet og del opp i spisestore biter eller strimler. Marineres i en bolle i minst 15 minutter.
  2. Bland sammen sausen og forbered grønnsakene. Bruk gjerne denne metoden for å få brokkolien jevn kokt.
  3. Varm ca. 2 ss olje på middels høy varme og stek det marinerte kjøttet til gjennomstekt. Tilsett grønnsakene og stekes i 2-3 minutter til, etter hvor myke eller sprø du liker dem.
  4. Tilsett sausen og ha fortsatt på middels høy varme. Bland alt godt opp og la det tykne i ca 3-5 minutter, eller til ønsket konsistens.
  5. Serveres med varm ris.

TIPS:

  • Lys soyasaus(tilnærmet lik vanlig soysaus), mørk soysaus, oystersaus og sesamolje (de to sistnevnte kan også kjøpes i vanlig dagligvare) anbefaler jeg det kinesiske merket «Lee Kum Kee» for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
  • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
  • Sichuan chili sausen heter «Lao Gan Ma sichuan chili sauce, og du kan bruke både merket «Lee Kum Kee» og «Wah Kee» til chilioljen. Som nevnt tidligere er det Sichuan chili sausen som er viktigst.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Du er fantastisk flink til å lage mat! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*