Hva med å starte uken med en varm og smakfull bolle med ramen nudler, som tar deg maks 30 min å lage?:) Her kan du også bruke andre proteinrike kilder som tofu, kylling, fisk, skalldyr, egg eller grønnsaker som topping, da marinaden er allsidig og passer til så mangt. Vanligvis tar tradisjonell ramen kraft timesvis å koke, men i en travel hverdag har jeg utviklet denne oppskriften som virkelig gir dype og aromatiske smaker selv på kort tid.
Ingredienser for 4-5 porsjoner
- BIFF MARINADE
300 g entrecote
1 fedd hakket hvitløk
2 ss østerssaus
1 ss soysaus
1 ts sukker
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- KRAFT
1,5 l vann
25 g ingefær i strimler
2 vårløk
4 ss soyasaus
2 ss kylling buljong pulver
2 ss mirin
- TILBEHØR
Olje til steking
Ramen/eggnudler til 4-5 porsjoner
200 g sjampinjong i skiver
1 boks mais
Ristede sesamfrø
Nori (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE:
- Del biffen i tynne skiver. Marineres i minst 15 minutter. I mellomtiden kan du dele opp soppen som skal stekes sammen med biffen.
- Varm 1 ss olje på middels høy varme. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær oppi. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere. La det frese i ca. 2 minutter før du tilsettter vann, soyasaus, mirin og buljong pulver.
- Sett på lokk og la kraften koke på medium varme høy i ca. 10 min. Mens kraften koker kan du varme en annen panne på middels høy varme med 2 ss olje. Stek biffen sammen med soppen til gjennomstekt i noen minutter.
- I mellomtiden kan du koke nudler til al dente. Dersom du ønsker å lage ramen egg som tilbehør, kan du følge denne oppskriften!
- Ha nudler i dype boller, topp med alle tilbehørene og ha godt med kraft over, så er det bare å nyte. Om du ønsker ekstra hit, kan chili olje eller japansk chili pulver anbefales 🙂
TIPS:
- Her bruker jeg japank soyasaus fra merket Kikkoman.
- Mirin og asiatisk kyllingbuljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Sistnevnte anbefales merket Knorr eller Ajomoto.
Ha en fin dag,
Klem TuTu