Pannestekt And Med Spicy Saus

Da jeg la ut spørsmålsboks på Instagram på nyåret om hva dere ønsker å se mer av i 2022, var and et protein som dukket mye opp. I dag har jeg derfor utviklet en enkel, god og hverdagslig rett, men som likevel har nydelige, delikate smaker som passer godt i helger og andre anledninger. Denne sausen med konsentrert tamarind gir deg et friskt og syrligt løft i retten, og derfor super god med ris og friske grønnsaker som tilbehør 🙂

PS! Jeg bruker ALLTID måleskjeer i mine oppskrifter for presise mål. Dersom du får litt lite saus av vanlige skjeer, tilsvarer 1 ss måleskje 15 ml. Les også alle mine tips om tamarind og annet nederst.

Ingredientser for 4 porsjoner

  • 2 andebryst (ca. 500 g hver)

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1-2 hakket chili

  • 1 ts revet ingefær

  • Grønnsaker som salatblanding, agurk, tomater som tilbehør

  • SAUS
  • 1,5 dl vann

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss konsentrert tamarind saus

  • 1-2 ss brunt sukker

  • 1 ss soysaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Rutt opp skinnet og dryss over med litt salt og pepper på begge sider. Varm en panne på middels høy varme og stek anden med skinnet ned i ca. 6-7 minutter, til skinnet blir gyllenbrunt og sprø.
  2. Snu anden og stekes i 3-8 minutter til, litt utifra hvor lite eller godt stekt du ønsker anden og også hvor tykt kjøttet er. Settes til side på et fat, og bland sammen sausen i en skål.
  3. Ha kun 2 ss av andefettet igjen i pannen (du kan også bruke en ny panne og helle 2 ss over) og tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stekes på middels høy varme i noen få minutter til gyllen.
  4. Tilsett sausen og la den koke og redusere i ca. 3-4 min. Smak til etter hvor sterk, søt eller syrlig du foretrekker den.
  5. Del opp anden i spisestore biter og fordel sausen over. Serveres med ris og friske grønnsaker til.

TIPS:

  • Jeg bruker TRS sin tamarind saus som er konsentrert, tykk og mørk. Bruker du andre merker må du smake til med mengde sukker, da denne er veldig syrlig.
  • Denne sausen er også nydelig med tofu, kylling, storfe osv.
  • Ønsker du andre grønnsaker, kan wokede bok choy, brokkolini, morning glory og lignende være godt til.

2 Comments

  1. Jeg elsker and, men har ikke helt funnet «riktig» saus,,.inntil nå 🤩
    Fantastisk god og denne sausen er herved blitt min favoritt 😀 Passet perfekt til and! Jeg skal selvfølgelig teste den med annet kjøtt også 🤓
    Tusen takk 🤗

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*